Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
mladost

Nogometaši petrinjske Mladosti nakon pauze ponovo aktivni

PETRINJA – Epidemija COVID-a19, uzrokovana novim koronavirusom, zaustavila je sportske događaje diljem svijeta, pa tako i nogometna natjecanja u Hrvatskoj. Odlukom Stožera civilne zaštite, od 30. svibnja omogućena su natjecanja na otvorenom nakon više od dva mjeseca stanke, pa je tako nastavljeno natjecanje prvoligaša, a klubovi iz nižih liga nastavili su samo trenažni proces.

Među njima su i nogometaši petrinjske Mladosti koji su u iščekivanju konačne odluke (15. lipnja) oko licenciranja i načina plasmana u 2. HNL budući su kao drugoplasirana momčad 3. HNL-Središte, (Vinogradar nije predao zahtjev za licencu) ostvarili tu mogućnost.

Trener Zoran Buinac okupio je sve raspoložive snage na Gradskom stadionu i o daljnjem načinu rada je kazao: „Dočekali smo da krenemo i u ponedjeljak (15. lipnja) ćemo znati sve pojedinosti, odnosno hoće li biti kvalifikacija. Pauza je bila jako dugačka i sigurno je ostavila traga na igračima. Sve zajedno ovo je jako zbunjujuće i nitko nema čarobni štapić da zna. Mi smo sada počeli trenirati, ali na kraju ne znamo ni sami što nas očekuje, odnosno hoće li biti kvalifikacije i kako tempirati nekakav rad, kroz kave cikluse trebamo proći i kada je taj datum. Međutim, ako su kvalifikacije onda vjerujem da će to biti dvije utakmice, kod kuće i u gostima, ne bojimo se nikoga i imamo vjeru u sebe.“

Osvrnuo se i na igrački kadar: „Igrački kadar je za sada isti, znači nismo pretrpjeli nikakve promjene. Naravno da momčad želimo osnažiti i pojačati, ali sve ćemo znati više u ponedjeljak, ali ono što mi je najviše žao je to da kapetan Viktor Špišić nije zaliječio ozljedu i vjerojatno će morati na operaciju. Nadam se da ćemo ga ipak uspjeti osposobiti do početka sezone i kojoj god ligi bilo, ali bih volio da se to dogodi i zbog njega i zbog njegovog truda i kao čovjeka i kao igrača.“

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI