Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
martinaboltužićnaslov

O „higijeni glasa“ u Dijagnozi smo razgovarali s logopedinjom Martinom Boltužić Dževerlija

Glas je jedan od najvažnijih medija za komunikaciju među ljudima. Nekim ljudima, poput odgajatelja, učitelja, profesora, pjevača, radijskih ili televizijskih spikera njihov glas je i važan alat, odnosno osnovno sredstvo kojim se služe u svom profesionalnom djelovanju. No, dok ćemo o zdravlju i higijeni ostalih dijelova našeg tijela još i povesti računa, glasovni aparat i higijenu glasa često ćemo zanemariti, sve do trenutku dok se ne jave prvi problemi poput promuklosti, promjena boje i jačine glasa, umora u glasu i sličnog.

Kako glas nastaje, zbog čega se i kod koga mogu javiti problemi s glasom, ima li u tom slučaju pomoći i od koga je potražiti, kako glas održati zdravim – neka su od pitanja o kojima smo u Dijagnozi razgovarali s Martinom Boltužić Dževerlija, prof. logopedom iz sisačke Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ (Logopedska ambulanta u Petrinji, Vinogradi bb).

Kako je naša gošća europski specijalist za poremećaje tečnosti govora koja je svoja znanja o mucanju stjecala na specijalizacijama na sveučilištima u Bostonu, Antrwerpenu i Dublinu te „Michael Palin Centru“ u Londonu, uz to je i tajnica Hrvatske udruge za pomoć osobama koje mucaju Hinko Freund, dio emisije posvetili smo i nedavno obilježenom Međunarodnom danu svjesnosti o mucanju.

Emisiju možete poslušati ovdje:

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

„Vilenjaci se bude“

STRAŠNIK – Nakon što su svoju „ruku dobrote“ pružili osobama i obiteljima u potrebi, skupina

X