Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
covidnaslov

Obavijest MUP-a stranim državljanima trećih zemalja koji nisu u mogućnosti napustiti RH

Policijska uprava sisačko-moslavačka na svojoj je stranici donosi obavijest koja se odnosi na strane državljane trećih zemalja:

„Zbog trenutne situacije koja je izazvana novim koronavirusom određeni broj stranaca na kratkotrajnom boravku (boravak do najduže 90 dana u razdoblju od 180 dana) nije u mogućnosti iz objektivnih razloga napustiti Republiku Hrvatsku u roku propisanom Zakonikom o schengenskim granicama.

U skladu s preporukama epidemiologa, dajemo uputu svim stranim državljanima koji su se našli u takvoj situaciji da u svrhu evidentiranja, prvenstveno putem maila: [email protected] ili pozivom na broj koji se nalazi na web stranici nadležne policijske uprave, dostave svoje podatke, a kako bi se izbjegli mogući problemi na graničnom prijelazu prilikom napuštanja Republike Hrvatske.

Molimo Vas da ne dolazite osobno u policijske postaje ili uprave, već samo u onim slučajevima kada budete pozvani od strane službene osobe putem telefona.

Zbog navedenog, prema takvim strancima neće se poduzimati nikakve mjere propisane Zakonom o strancima.“

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X