Obilježena 24.obljetnica vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ Obilježena 24.obljetnica vojno-redarstvene operacije „Bljesak“
  SISAK – Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na Trgu dr.Franje... Obilježena 24.obljetnica vojno-redarstvene operacije „Bljesak“

[g-carousel gid=”55784″ img_max_w=”150″ height=”100″ h_type=”%”]

 

SISAK – Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na Trgu dr.Franje Tuđmana te kod Središnjeg križa na sisačkom Gradskom groblju Viktorovac, kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na igralištu Nogometnog kluba „Zmaj“ u Novom Pračnu te kod spomenika ispred škole u tom mjestu, obilježena je 24.obljetnica vojno-redarstvene operacije „Bljesak“.

Na važnost i značaj ove akcije podsjetio je zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak. „Operacija Bljesak je uz operaciju Oluja najznačajnija operacija Hrvatske vojske u Domovinskom ratu. Bljeskom je oslobođena Zapadna Slavonija, uspostavljen je nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac, a na području Sisačko-moslavačke županije oslobođeno je gotovo čitavo područje Općine Jasenovac. Pod nadzorom pobunjenih Srba ostala su tri sela, ali i ta tri sela su oslobođena tijekom operacije Oluja. Za odmazdu pobunjenici su raketirali grad Sisak, pri čemu su na nogometnom igralištu u Novom Pračnu poginuli prijatelji i članovi Nogometnog kluba Zmaj. Danas odajemo počast svim hrvatskim braniteljima i civilima, osobito onima koji su stradali tijekom operacije Bljesak“, kazao je Celjak.

Vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja, Sisačko-moslavačke županije, Grada Siska, policije, braniteljskih udruga, predstavnici Udruge Bošnjaka branitelja Siska i Sisačko-moslavačke županije te predstavnici političkih stranaka. Zajedničku molitvu kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac predvodio je Ivan Grbešić, župnik župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Sisku.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.