VIDUŠEVAC – U subotu su kod spomen – obilježja masovne grobnice u Gornjem Viduševcu položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na 25. obljetnicu...

VIDUŠEVAC – U subotu su kod spomen – obilježja masovne grobnice u Gornjem Viduševcu položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na 25. obljetnicu oružane agresije srbočetnika i JNA na prostor Grada Gline. Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić pridružio se obilježavanju ove tužne obljetnice kojom se, rekao je, obilježava i 25 godina od progonstva s ovog područja.

obiljezba_vidusevac2

„Gornji Viduševac bio je simbol obrane Hrvatske i ovih prostora. Tog 30. rujna 1991. godine počela je srbočetnička agresija na ovo selo koje je potom zapaljeno, a stanovnici prognani. Hrvatska vojska i policija morala se povući pred daleko snažnijim neprijateljem. Pred ovom masovnom grobnicom u Gornjem Viduševcu, gdje je sahranjeno 16 branitelja i civila, prisjećamo se naših najtužnijih dana kada smo iz svojih domova krenuli u neizvjesnost, a mnogi su na pragovima svojih kuća dočekali smrt.

Ovih se dana moramo prisjetiti svih onih koji su svoje života ugradili u temelje hrvatske države“, istaknuo je župan Žinić.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća služena je sv. Misa za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile.

obiljezba_vidusevac3

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.