Obiteljski obrok za bolju klimu Obiteljski obrok za bolju klimu
  PETRINJA – U suradnji Centra Humanika i Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, Odjela učenika s teškoćama u razvoju, obilježen... Obiteljski obrok za bolju klimu

[g-carousel gid=”56557″ img_max_w=”150″ height=”100″ h_type=”%”]

 

PETRINJA – U suradnji Centra Humanika i Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, Odjela učenika s teškoćama u razvoju, obilježen je Međunarodni dan obitelji radionicom zdrave prehrane pod nazivom „Obiteljski obrok za bolju klimu“. Svake je godine na ovaj dan aktualna druga tema, a ovogodišnja je „Obitelj i akcije u klimatskim promjenama.

Ova je tema odabrana za 2019. godinu jer UN želi pokazati da obitelj kao kolektiv može imati veliki utjecaj na okolinu. Tako je sada cilj podizanje svijesti o važnosti edukacije o klimatskim promjenama i globalnom zatopljenju. Ukoliko takav način razmišljanja bolje dopre do ljudi, generalno bi se olakšao posao onima koji su zaduženi za planiranje sprječavanja negativnih klimatskih promjena. Klimatske promjene su stvarnost koja se na sve više načina reflektira na naše živote i svatko od nas bi se trebao zapitati što može napraviti da pridonese pozitivnim promjenama.

Izbjegavanje namirnica životinjskog porijekla, koje zahtijevaju veliku količinu proizvodnih resursa, učinkovit je način za održivu prehranu. Kao što se ispostavilo, to je također moćan alat za usporavanje klimatskih promjena.

U Maloj zdravoj kuhinji odjela s teškoćama u razvoju, djeca i roditelji pripremili su vegetarijansku pizzu i vegansku voćnu tortu, te tako upriličili tradicionalno obiteljsko druženje uz odgovor na klimatske promjene. Obilježavanje prigodnog nadnevka i zanimljiva radionica dio su projekta Petrinjski tanjur zdravlja 2 koji je pod financijskom potporom Grada Petrinje.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.