Obradović-Tixier Duo: dvoje umjetnika i stotine zvukova Obradović-Tixier Duo: dvoje umjetnika i stotine zvukova
PETRINJA – U Atriju Hrvatskog doma održan je Humanitarni koncert za Gimnastički klub Petrinja na kojem su nastupili Obradović-Tixier Duo. Ideja je stvorena sasvim... Obradović-Tixier Duo: dvoje umjetnika i stotine zvukova

PETRINJA – U Atriju Hrvatskog doma održan je Humanitarni koncert za Gimnastički klub Petrinja na kojem su nastupili Obradović-Tixier Duo. Ideja je stvorena sasvim slučajno, a suradnja je nastala preko privatne povezanosti Lade Obradović s jednom od članica Gimnastičkog kluba Petrinja, objasnila nam je predsjednica Gimnastičkog kluba Davorka Šušnjić te rekla nešto više o realizaciji koncerta:

“Ovaj koncert organizirao je Gimnastički klub Petrinja uz svesrdnu pomoć ovog dua pod pokroviteljstvom Grada Petrinje koji su nas podržali organizacijski i financijski kako bi ostvarili svoj cilj, a to je nabavka gimnastičke sprave. Jednu od najvećih uloga odigrali su roditelji naše djece koji su se potrudili prodati što veći broj ulaznica, no i sami građani Petrinje koji su podržali ovu ideju.”, objasnila je Šušnjić.

Image00001

Tako su svi pristigli građani Petrinje, roditelji i djeca mogli uživati u stotine zvukova koje proizvodi ovaj duo umjetnika koji se sastoji od Lade Obradović na bubnjevima te Davida Tixiera na klaviru. Više o projektu i njihovoj suradnji rekla nam je i sama Lada Obradović.

“Obradović-Tixier Duo novi je projekt osnovan u Bernu u Švicarskoj gdje smo trenutno smješteni te tako već godinu dana radimo turneje po Europi. Ove godine ćemo proći oko dvadesetak država i odraditi oko pedesetak koncerata.”, rekla je Obradović te dodala kako za svoj glazbeni izričaj “krive” svoje idole poput Steve Colemana i Shai Maestra, ali i izraelsku foklornu glazbu i moderni saksofonski izričaj.

Image00004

“Sve to pokušavamo spojiti u jedan glazbeni stil. Rekla bi da se radi o jazzu sa primjesama pop-a, poliritmije, polimetrije i nekakvih takvih avangardnijih stvari.”, objasnila je Obradović.

Obradović je inače rodom iz Siska, tako da joj ovo nije prvi koncert u Petrinji.

“Svirala sam ovdje prije četiri godine, imali smo jedan simpatičan koncert te smo organizirali turneju. Imali smo ugodno druženje ovdje prije četiri godine, pa sam odlučila to i ponoviti.”, rekla je Obradović te objasnila kako su se ona i Tixier upoznali na internacionalnom natjecanju u Rumunjskoj. Trenutno su partneri u privatnom životu te nakon selidbi i uz studijske obveze, smjestili su se na diplomskom studiju u Bernu u Švicarskoj te započeli ovaj projekt koji je usmjeren na duo klavira i bubnjeva.

Image00006

Na kraju koncerta, Obradović i Tixier su se zahvalili publici na dolasku, a publika je iskazala oduševljenje zvukovima koje ‘proizvodi’ ovaj duo. Koncert je održan na obostrano zadovoljstvo, no oni najzadovoljniji bit će mališani Gimnastičkog kluba Petrinja koji odnedavno treniraju u boljem prostoru, no nadaju se još primjerenijim prostorijama.

“Gimnastički klub ima oko 100 djece koji treniraju i svaka pomoć nam je dobro došla. Trenutni prostor ne zadovoljava naše potrebe te ne možemo dijeliti dvoranu s drugima zbog naših sprava koje ne možemo svaki dan micati. Za sada nam prostor zadovoljava potrebe, ali vodimo razgovore da bismo se preselili u prikladniji prostor koji će nam odgovarati po svim standardima.”, objasnila je Šušnjić te zahvalila svima što su pomogli u realizaciji ovog humanitarnog koncerta.

Image00002

 

Komentari

Matea Srebačić Novinar / Voditelj

Glas osvježenja u eteru Petrinjskog radija. Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.