Obrtnici pripremaju 2.Obrtnički sajam i street food festival Obrtnici pripremaju 2.Obrtnički sajam i street food festival
SISAK – Udruženje obrtnika Sisak, uz podršku brojnih partnera i sponzora, organizira u subotu 27.travnja 2.Obrtnički sajam i street food festival. Kako je istaknula... Obrtnici pripremaju 2.Obrtnički sajam i street food festival

SISAK – Udruženje obrtnika Sisak, uz podršku brojnih partnera i sponzora, organizira u subotu 27.travnja 2.Obrtnički sajam i street food festival. Kako je istaknula Ivanka Čačić, predsjednica Udruženja obrtnika Sisak, nositelj ovog projekta je Ceh ugostitelja sisačkih obrtnika, dok su partneri na projektu Obrtnička komora Sisačko-moslavačke županije, Sisačko-moslavačka županija, Obrtnička komora Požeško-slavonske županije kao i Požeško-slavonska županija te Hrvatska obrtnička komora.

„U subotu u 10 sati počinje Obrtnički sajam u Ulici Stjepana i Antuna Radića, odnosno na našoj šetnici. Sudjeluju obrtnici iz cijele Sisačko-moslavačke županije, što je također različito u odnosu na prošlu godinu kada su sudjelovali samo sisački obrtnici, odnosno obrtnici koji su pri Udruženju obrtnika Sisak. Ove godine smo to proširili na obrtnike iz cijele županije, kao što nam dolaze obrtnici sa svojim proizvodima iz Požeško-slavonske županije“, rekla je Čačić.

Dodaje kako se i dalje svi zainteresirani obrtnici mogu prijaviti za sudjelovanje na Obrtničkom sajmu, te podsjeća kako su reakcije na prošlogodišnji Sajam bile pozitivne. „Sajam će trajati od 10 do 18 sati. U 15 sati će se dogoditi otvaranje te cijele priče, otvaranje Street food festivala, kada počinje taj kulinarski dio. Tu nam se pridružuju obrtnici iz cijele Hrvatske. U 15 sati počinje i humanitarna akcija za Udrugu KAS. Naš Ceh frizera je organizirao humanitarnu akciju kao i svake godine za nekoga, ove godine ćemo raditi za Udrugu KAS“, istaknula je Čačić te dodaje kako će Ceh frizera šišati uz davanje dobrovoljnih priloga, a sav prikupljeni novac ići će Udruzi KAS. Na kraju dodaje kako će sve završiti velikim koncertom grupe Opća opasnost od 21 sat na Sisačkom korzu.

Alenka Berendika iz Udruge KAS se zahvalila što će ovogodišnja humanitarna akcija Ceha frizera biti upravo za njih. „Udruga KAS se bavi terapijskim jahanjem. Ja bih se ovim putem zahvalila Udruženju obrtnika, Cehu frizera što će napraviti humanitarno šišanje za našu Udruga koja već 17 godina djeluje u našem gradu. Imamo osam konja i te konje treba nahraniti, tako da će nam ovaj prilog jako dobro doći za ubuduće“, rekla je Berendika.

Adolf Cvanciger, predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije je izrazio nadu kako će ovaj Obrtnički sajam postati tradicionalna manifestacija. „Prošle godine smo imali taj prvi događaj na kojem je bilo gotovo tri tisuće posjetitelja, nadam se da će to ova godina nadmašiti iz razloga što imamo iz svake županije obrtnika. Ono što nas posebno veseli uz taj street food festival da će tu svaka županija, svako udruženje prezentirati neki svoj tradicionalni domaći proizvod ili autohtono jelo, i iz samih restorana koji sudjeluju u ovom festivalu“, rekao je Cvanciger.

Veseli ga što će Obrtnički sajam ove godine okupiti znatno veći broj izlagača nego lani te izražava nadu kako će ovaj Obrtnički sajam u idućim godinama biti središnji događaj obrtništva u našoj županiji. „Imamo što pokazati, imamo obrtnika koji su opstali, koji rade kvalitetno, imamo obrtnike koji su orijentirani ka izvozu. Već iduće godine će sve ovo biti na još višoj razini. Što se tiče te središnje manifestacije obilježavanja tog našeg obrtničkog sisačkog dana, što se tiče Udruženja obrtnika Siska to je za svaku pohvalu. To je samo poruka da su obrtnici ovoga grada složni, obrtnici ovoga grada su živi, žive sa svojim građanima, sa svojim stanovništvom, sa svojim mušterijama, svojim korisnicima. Također obrtnici ovoga grada žive sa svojim velikim tvrtkama i uz velike tvrtke“, dodaje Cvanciger.

Cijeli ovaj projekt podržala je i Sisačko-moslavačka županija. „Sajam obrtništva je prigoda da se obrtnici međusobno povežu, da razmjene ideje, da dogovore nove poslove. Sajam obrtništva je također prigoda za sve posjetitelje da se upoznaju sa radom obrtnika, sa proizvodima koje će obrtnici predstaviti 27.travnja. Nije zanemarivo niti da će svim posjetiteljima biti omogućeno kušanje svih specijaliteta, odnosno autohtonih jela s područja cijele Hrvatske. Sisačko-moslavačka županija prepoznaje značaj obrtništva za razvoj društva i svake godine osiguravamo obrtnicima niz poticajnih mjera u cilju očuvanja i unapređenja i razvoja obrtništva“, rekao je zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak te na kraju izražava nadu kako će ova manifestacija postati tradicija i da će iz godine u godinu ovaj Sajam ugostiti sve veći broj obrtnika.

U sklopu ovog Sajma predviđen je i dnevni kulturno-zabavni program tijekom kojeg će nastupiti ženska klapa Lađarice, Pop rock Škola, Športski plesni klub Top step, Plesni klub Elina i drugi, a kao što smo rekli, sve će završiti velikim večernjim koncertom grupe Opća opasnost od 21 sat.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.