Od gripe u sisačkoj Bolnici je do sada preminulo deset osoba, oboljelo više od 1500 ljudi Od gripe u sisačkoj Bolnici je do sada preminulo deset osoba, oboljelo više od 1500 ljudi
SISAK – Ravnatelj Opće bolnice dr.Ivo Pedišić Sisak dr.Tomislav Dujmenović potvrdio je kako je od posljedica gripe u sisačkoj bolnici do sada preminulo deset... Od gripe u sisačkoj Bolnici je do sada preminulo deset osoba, oboljelo više od 1500 ljudi

SISAK – Ravnatelj Opće bolnice dr.Ivo Pedišić Sisak dr.Tomislav Dujmenović potvrdio je kako je od posljedica gripe u sisačkoj bolnici do sada preminulo deset osoba, što je najveći broj umrlih od te zarazne bolesti u toj bolnici uopće. Dujmenović ujedno dodaje kako se stanje po pitanju gripe postupno stabilizira, prenosi Dnevnik.hr.

Dujmenović ističe kako su pacijenti koji su preminuli od gripe, bolovali i od drugih teških kroničnih bolesti, a zaraza virusom gripe samo je dodatno zakomplicirala stanje i dovela do smrtnih posljedica. Potvrdio je kako je još pet pacijenata na respiratoru te je u teškom stanju zbog gripe i upale pluća.

Najveća je to epidemija gripe u posljednjih petnaestak godina na području Sisačko-moslavačke županije. Prije tjedan dana na konferenciji za novinare je potvrđeno kako je tada bilo oko 900 oboljelih od gripe, iako se pretpostavljalo kako je taj broj i do tri puta veći. Posljednji podaci govore kako je u našoj županiji od gripe oboljelo više od 1500 osoba.  Zbog svega navedenoga, u sisačkoj Općoj bolnici još uvijek je na snazi zabrana posjeta bolesnicima u svim bolničkim odjelima.

Tada je na konferenciji za novinare istaknuto kako Bolnica ima svojih 11 raspoloživih bolničkih respiratora, što zbog cijele situacije nije bilo dovoljno, te su od Ministarstva zdravstva posuđena još dva respiratora, a Sisačko-moslavačka županija je kupila jedan respirator.

Koliki će na kraju biti broj oboljelih i preminulih od gripe biti, vjerojatno će biti poznati u travnju kada epidemija gripe završi, no kako je na tiskovnoj konferenciji prije tjedan dana rečeno, ovo će biti sigurno jedna od većih epidemija gripe na našem području. Zavod za javno zdravstvo naše županije je prije početka sezone gripe dobila 13 tisuća doza cjepiva koje su potrošene.

Prema posljednjim podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, gripa je dosegnula svoj vrhunac koji uobičajeno traje nekoliko tjedana, nakon čega će broj oboljelih postupno padati. U usporedbi s prethodnim godinama, ova sezona gripe intenzivnija je po broju oboljelih u usporedbi s prethodnih pet sezona.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.