Održan 22.Mali maraton Sisak-Trebarjevo Održan 22.Mali maraton Sisak-Trebarjevo
SISAK – Povodom proslave Dana Sisačko-moslavačke županije već 22.godinu za redom održan je Mali maraton Sisak-Trebarjevo. Kako je pojasnio Josip Šimunović, predsjednik Zajednice sportskih... Održan 22.Mali maraton Sisak-Trebarjevo

SISAK – Povodom proslave Dana Sisačko-moslavačke županije već 22.godinu za redom održan je Mali maraton Sisak-Trebarjevo. Kako je pojasnio Josip Šimunović, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije, ovaj maraton organiziraju svake godine u spomen na braću Radić.

„Maraton se trči u dužini od 15 kilometara. Okrijepne stanice na 5, 8 i 12 kilometara. Imamo prijavljeno 105 natjecatelja što je veliki broj. Natjecatelji dolaze iz Mađarske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske“, rekao je Šimunović i dodaje kako su za one najbolje osigurane i nagrade.

trebtekst

„Predviđene su nagrade za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto u muškoj i ženskoj konkurenciji. Imamo i nagrade po kategorijama. To su nagrada za prvu kategoriju do 29 godina, od 30 do 39 godina, sljedeća kategorija je od 40 do 44 godine, onda od 45 do 49 godina, od 50 do 54 godine i od 55 do 59 godina i zadnja kategorija iznad 60 godina“, rekao je Šimunović.

Utrku je otvorio izabrani zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak. „Šport stvara vrijednosti poput kolektivnog duha, solidarnosti, tolerancije, poštene igre te doprinosi osobnom razvoju i ispunjenju. Sisačko-moslavačka županija, podupirući sport općenito, a isto tako i ovom utrkom, doprinosi jačanju svijesti o značaju bavljenja sportom. Raduje nas da ova utrka raste u organizacijskom smislu iz godine u godinu i da je ove godine prijavljen veliki broj trkačica i trkača te se nadamo da će iduće godine biti još kvalitetnija i da će broj prijavljenih natjecatelja biti još veći“, rekao je Celjak.

trebtekst2

Utrku su organizirali Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije, a nagrade najboljima dodijeljene su na cilju u Trebarjevu Desnom.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.