Održan Aktualni sat Županijske skupštine Održan Aktualni sat Županijske skupštine
TOPUSKO – Na aktualnom satu 13.sjednice Županijske skupštine održanom u Topuskom pitanje vezano za zdravstvo postavio je MOST-ov Petar Ćosić. Uputio je na nedostatak... Održan Aktualni sat Županijske skupštine

TOPUSKO – Na aktualnom satu 13.sjednice Županijske skupštine održanom u Topuskom pitanje vezano za zdravstvo postavio je MOST-ov Petar Ćosić.

Uputio je na nedostatak liječničkih timova. Također, Ćosić je kritizirao što je župan skrivao informacije kad je u pitanju gradnja centra za azilante u Maloj Gorici:

„Komunicirate na način kao što ste komunicirali kod izgradnje centra za azilante u Maloj Gorici, skrivali ste informacije od građana i smatram da to nije uredu, da je ovakva Županija s takvim načinom, s takvim pristupom došla do kraja svoje povijesti.“

Župan Ivo Žinić je odgovorio kako je županijska uprava transparentna i svaki je županov korak poznat javnosti te kako nije točno da je prešućivao izgradnju centra za azilante:

„Nije točno da sam prešućivao izgradnju centra za azilante. Bio sam na javnoj tribini s ministrom Božinovićem. To je državni projekt. MUP je ponudio jedan centar gdje bi u napuštenom naselju mogao biti centar za azilante. To u javnosti nije prošlo i poštovat ćemo volju stanovnika.“

SDP-ova Karmela Gajdek je na kraju pitala o projektu „Kupujem lokalno“. Kako je rekla neki dobavljači se žale na likvidnost trgovina iz tog projekta. Jesu li te informacije točne, kako se planira nastaviti financiranje projekta nakon što se potroše sredstva iz EU fondova za plaće?

Župan Žinić je odgovorio kako postoje tri prodavaonice u tom lancu. „Kroz ovo funkcioniramo preko zajednice proizvođača. Ovaj program se teško financira. S prodajom nije održiv nego je zamišljeno da se poticajnim sredstvima omogući plasman proizvoda.“

Župan je također najavio pokretanje novog projekta „Agro.“ gdje bi se otkupljivali proizvodi poput meda koji mogu stajati na policama. Župan je rekao kako su pokrenuli proizvodni lanac putem web shopa. „Ljudi dobivaju plaću, možda je bilo nekakvo zakašnjenje od nekoliko dana. Ali, vjerujem da će sve biti u redu.“, rekao je.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.