Održan Križni put oko grada Održan Križni put oko grada
PETRINJA – U nedjelju, 14.travnja s početkom u 15 sati bit održan je tradicionalni križni put oko grada. Križni put je počeo i završio... Održan Križni put oko grada

PETRINJA – U nedjelju, 14.travnja s početkom u 15 sati bit održan je tradicionalni križni put oko grada. Križni put je počeo i završio u crkvi sv.Lovre, a postaje su raspoređene na 7 kilometara dugoj ruti. Krenulo se Gupčevom ulicom, preko Pigika i Groblja sv.Trojstvo se došlo do masovne grobnice na Vili. Potom je uslijedilo spuštanje do druge masovne grobnice kod Nove bolnice. Uslijedio je povratak prema Radićevoj ulici gdje je jedna postaja na mjestu gdje je stajala crkva sv.Katarine. Potom su se vjernici Srnakovom i Gundulićevom ulicom vratili do crkve sv.Lovre.

 Na Cvjetnu nedjelju vjernici su tradicionalno prije svetih misa nabavili maslinove grančice koje je župnik Josip Samaržija blagoslovio na početku misnog slavlja. Na nedjelju Muke Gospodnje nema propovijedi. Umjesto propovijedi čitala se Muka Gospodinova iz evanđelja.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.