Održan prijam za 22-godišnjeg najboljeg stunt vozača na svijetu Matiju Podhraškog Održan prijam za 22-godišnjeg najboljeg stunt vozača na svijetu Matiju Podhraškog
SISAK – U Malom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec organizirali su prijam za 22-godišnjeg Matiju Podhraškog iz... Održan prijam za 22-godišnjeg najboljeg stunt vozača na svijetu Matiju Podhraškog

SISAK – U Malom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec organizirali su prijam za 22-godišnjeg Matiju Podhraškog iz Kutine, jednog od najboljih stunt vozača na svijetu, ujedno i vlasnika Guinessovog rekorda. Podhraški je upoznao prisutne sa svojim dosadašnjim rezultatima.

„Što se tiče mojih natjecanja i moje karijere, do sada sam bio šest puta prvak Hrvatske. To nije službeno natjecanje, ali jedino natjecanje u Hrvatskoj gdje su svi hrvatski vozači tako da možemo reći da je službeno. Bio sam tri puta prvak Njemačke, tri godine za redom,  u svim kategorijama, od pet kategorija u svim kategorijama svake godine. U Njemačkoj sam također postavio rekord najdulje vožnje na prednjem kotaču. Dva puta sam bio prvak Austrije i također u tri kategorije od pet, osvojio sam prvo mjesto u Bugarskoj na Svjetskom natjecanju za najbolji trik“, rekao je uvodno Podhraški.

Dodaje kako je ipak najponosniji na Guinessov rekord. „To je 4,2 kilometra vožnje na glavi na motoru. Taj događaj sam napravio ja i bilo je oko tri tisuće ljudi koji su to došli pogledati. Ovu godinu od početka godine sam počeo profesionalno organizirati događaje, kao što je nedavno bio u Kutini, Extreme day world tour. To je znači jedna moja ideja koja će krenuti od sada po cijelom svijetu koja potječe iz Kutine. Na prvom događaju je bilo oko četiri tisuće ljudi“, istaknuo je Podhraški.

Žinić i Rosavec su čestitali Podhraškom na svim postignućima koje je do sada ostvario te su mu obećali pomoć u nastavku njegove karijere. „Županija će te podržavati u tvojim nastupima i evo pokušat ćemo pomoći da sljedeće godine ponovno u Kutini budemo pokrovitelj ovog natjecanja gdje ove godine je Matija u svojoj vlastitoj režiji, organizaciji to sve organizirao. To nije nimalo jeftino, skupa je to manifestacija. Smatram da je to nešto što ćemo u buduće podržati. Tebi želim da imaš što više uspjeha u svojim nastupima, ali i da vodiš računa da ne pretjeraš, da ne pređeš onu granicu koja na žalost u tom sportu je prisutna“, rekao je Žinić.

Inače, 22-godišnji Matija Podhraški po zanimanju je vodoinstalater, a u motore se zaljubio od svoje 13 godine, uz motore je i odrastao jer oboje roditelja su mu bikeri. Ujedno je istaknuo kako bi se danas-sutra volio okušati u kaskaderstvu u svijetu filma. Za sada Matija ima u vlasništvu dva motora, no uskoro će mu trebati novi, čija je cijena jednog i do 100 tisuća kuna.

Foto:SMŽ

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.