Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
hodzazivot20062020gore

Održan prvi sisački Hod za život

SISAK – Sisak je po prvi puta bio domaćin „Hoda za život, obitelj i Hrvatsku“, koji je okupio više stotina ljudi. „Više stotina ljudi hodalo je Siskom dostojanstveno, miroljubivo, uz pjesmu i veselje, iskazujući solidarnost, poštovanje i ljubav prema nerođenom i rođenom djetetu, njegovoj majci, ocu, bakama, djedovima, obitelji i Hrvatskoj, zalažući se za zakonsku, društvenu i svaku drugu zaštitu života od začeća do prirodne smrti“, ističu iz inicijative „Hod za život“.

Na čelu „Hoda za život“ bio je veliki transparent s porukom „Za zaštitu svakog života-bez diskriminacije“, a organizatori Hoda za život podsjetili su da 75 posto žena koje su imale pobačaj su to učinile pod pritiskom okoline i zbog nepovoljne ekonomske situacije. „Zato su Siščani danas poslali poruku svakoj majci-nisi sama, život je dragocjen dar“, ističu iz inicijative.

Više desetaka volontera također je sudjelovalo u organizaciji Hoda za život, darujući svoje vrijeme i vještine i na ovaj način dajući podršku i iskazujući solidarnost majkama, očevima i obiteljima jer obitelj je je mjesto gdje život počinje, a ljubav nikada ne prestaje“, poručio je Boris Prpić, glavni koordinator inicijative Hoda za život u Sisku.

Istovremeno, članice i članovi koalicije Možemo u Sisku je organizirala prosvjednu akciju kojom su željeli upozoriti na višegodišnje i kontinuirane pokušaje ultrakonzervativnih organizacija, poput onih koje organiziraju Hod za život, da smanje prava žena na pristup zdravstvenim uslugama. Oni su razvili svoj transparent dugačak 15 metara s natpisom „Hodaj do birališta, pobijedi fundamentalizam“.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI