Održana nova micro:bit radionica u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja Održana nova micro:bit radionica u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja
PETRINJA – Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja tijekom ljetnih praznika odlučila je za sve sugrađane prirediti nove radionice, a prva od njih je micro:bit... Održana nova micro:bit radionica u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja

PETRINJA – Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja tijekom ljetnih praznika odlučila je za sve sugrađane prirediti nove radionice, a prva od njih je micro:bit radionica koja je održana na Odjelu za odrasle u petrinjskoj Knjižnici ,a ista će biti ponovljena i danas u vremenu od 11 do 12 sati. Matija Jurčević iz Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja nam je istaknuo kako su najmlađim sugrađanima htjeli upotpuniti ljetne praznike.

„U zadnje vrijeme, već nekoliko praznika radimo radionice za djecu kako bi ih malo izvukli iz kuće, maknuli od mobitela, doduše barem u ovom tipu micro:bita i STEM revolucije koristimo ipak tehnologiju, ali na neki drugi način, nisu čisto igrice, pusta surfanja internetom, već da koriste tu modernu tehnologiju, ali da nešto i nauče, da im potičemo kreativnost, da smišljaju neke igrice putem tih tehnologija“, rekao je Jurčević.

Ujedno je pojasnio što je to micro:bit. „Micro:bit je maleno računalo koje se može programirati, mogu se raditi razne igrice putem LED-ica i mi smo dobili u sklopu te STEM revolucije i BOSON dodatke pa se mogu koristiti razni motorići, ventilatori, senzori pokreta kako bi to ukomponirali u cjelinu. Ide čak do te granice od obične paljenje LED-ica na micro:bitu do pravljenja doslovno robota, robotiziranih autića, mehaničkih stvari i slično“, pojasnio je Jurčević.

Izrazio je zadovoljstvo velikim odazivom na njihovu micro:bit radionicu, kao što nam je otkrio kakve su reakcije polaznika radionice. „Odaziv je sve bolji i bolji i sve više djece nam dolazi. Očito se vijesti šire u društvu ili u razredu, prvo dođu jedan ili dvojica, na prvoj radionici nas je bilo par, čak je jedno vrijeme bilo i odraslih, da bi došli sada do nekolicine mladih koji očito vole micro:bit radionice. Reakcije mladih su odlične. Svaki puta žele još jer radionice kratko traju. Igrali smo igrice zadnji put i svaki put žele te „vruće krumpire“ kako mi to zovemo, žele početi s tim igricama bez ikakvih priprema. Zadovoljni su“, zaključio je Jurčević.

Ujedno je pozvao sve zainteresirane da im se pridruže i tijekom srijede i petka od 11 do 12 sati na sportovima s hoverboardom, autićima na daljinski te radionici upravljanja dronovima.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.