Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
savjetmladih29052020

Održana prva ovogodišnja sjednica Savjeta mladih Grada Petrinje

PETRINJA – U Maloj vijećnici petrinjske Gradske uprave održana je sedma sjednica Savjeta mladih Grada Petrinje na kojoj je uvodno usvojen Zapisnik sa prethodne šeste sjednice koja je bila održana u rujnu prošle godine, a potom su članovi Savjeta mladih raspravljali o izvješću s radionica „Izazovi i budućnost“ te „Aeromodelarske radionice“.

Više o radionici „Izazovi i budućnost“ rekao je predsjednik Savjeta mladih Grada Petrinje Daniel Barukčić. „Ono što smo radili je da smo prezentirali izazove s kojima se susrećemo kao Savjeti mladih u Republici Hrvatskoj u našem radu i koje su nam prilike i izazovi otvoreni. Razgovarali smo također o politikama za mlade i koji su planovi za budućnost. Na kraju smo došli do nekih zaključaka koji su važni. Neki od zaključaka su bili da nije dovoljno promoviran Savjet mladih općenito i nije shvaćeno kao tijelo koje ima neku svrhu u gradu, koje su njegove općenite mogućnosti, također su tu bili neki problemi oko dolazaka na sjednice i sastanke s kojima se i drugi Savjeti mladih susreću“, rekao je Barukčić.

Marko Grubar je rekao više od održanoj „Aeromodelarskoj radionici“ koja je održana u suradnji sa Aeroklubom Petrinja. „Uočili smo da u Petrinji nedostaje aktivnosti iz područja tehničke kulture, pa smo odlučili tu nešto i pokrenuti. Cilj te akcije je bio naučiti mladež i djecu izradi modela na daljinsko upravljanje zrakoplova i upravljanje sa istima. Plan je bio da bi se još takvih radionica održali kako bi se ti modeli napravili i tijekom ljeta, te kako bi se mladi naučili rukovati s time, ali obzirom na epidemiju to smo morali odgoditi, no nadam se da ćemo tijekom ljeta nastaviti s tim radionicama“, rekao je Grubar.

Navedeno Izvješće je prihvaćeno, a članovi Savjeta mladih usvojili su i Godišnje izvješće o radu Savjeta mladih Grada Petrinje za 2018./2019.godinu iz kojeg je vidljivo kako je Savjet mladih održao u tom razdoblju četiri sjednice i 11 neformalnih sastanaka, kao što su proveli niz aktivnosti. Govoreći o planiranju i provođenju Plana i programa za 2020.godinu, Barukčić je podsjetio kako je navedeno usvojilo i Gradsko vijeće.

„Neke aktivnosti smo morali odgoditi, pogotovo sjednice dok je bila situacija sa koronavirusom. Ja mogu reći da je aktualna radionica koju je Bojan Juzbašić preuzeo da organizira u suradnji sa Udrugom KAS i Srednjom školom Petrinja, gdje će učenici Srednje škole, naravno koji su zainteresirani, moći određivati ljetnu praksu i dodatno se praktično usavršavati upravo kroz rad Udruge, gdje će moći dobiti znanja iz rehabilitacije s konjima, radu s konjima i sve što je potrebno u tome“, otkrio je Barukčić što trenutno provode.

Na prijedlog članova Savjeta mladih, odlučeno je kako će nastojati tijekom ljetnih mjeseci napraviti što više događanja u našem gradu u obliku koncerata, kao što je predloženo da navedeni koncerti budu raznovrsni.

Podršku u njihovim prijedlozima i radu dao je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović. „Sav vaš trud zajednički pokazuje jednu dobru volju, jednu snagu, jedan život mladih ljudi koji rastu sa idejama i sa svim svojim životnim mogućnostima koja iz nekih težih razloga koje smo imali kod COVID-a 19, ali očito da se budimo svi skupa i da jedni druge moramo poticati još više i snažnije i pokazati ustvari što je taj mladi čovjek, a to ste vi, u društvu, u samoj Petrinji“, rekao je Dumbović koji je članovima Savjeta mladih dao i neke prijedloge po pitanju budućih projekata i aktivnosti. Poručio je kako će Grad Petrinja Savjetu mladih biti i dalje velika podrška u njihovom radu i njihovim programima. Također je na kraju poručio kako su članovi Savjeta mladih primjer cijeloj Petrinji i svim mladim ljudima.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X