Održana radionica o pravilnoj tehnici nošenja bebica u nosiljkama/maramama Održana radionica o pravilnoj tehnici nošenja bebica u nosiljkama/maramama
PETRINJA – Patronažna služba Doma zdravlja Petrinja u sklopu svoje Grupe za potporu dojenja, koju inače održava svaki mjesec u Petrinjskoj kući zdravlja, ovom... Održana radionica o pravilnoj tehnici nošenja bebica u nosiljkama/maramama

PETRINJA – Patronažna služba Doma zdravlja Petrinja u sklopu svoje Grupe za potporu dojenja, koju inače održava svaki mjesec u Petrinjskoj kući zdravlja, ovom prilikom je ugostila savjetnicu za nošenje bebe, popularno – “babywearing”, Mirelu Gudić.

Patronažna služba je uočila porast trenda nošenja beba u nosiljkama i maramama i sve više upita za navedeno. Ono što je važno da nije svaka nosiljka dobra, važno je da su ergonomske te omogućuju idealan razvoj djetetove kralježnice i kukova, a istovremeno ne štete zdravlju onih koji ih nose. Od iznimne važnosti je položaj djeteta u njoj, bitno je da nogice ne “vise” i da je ostvariv M položaj bebinih nogu i kukova. Savjetnica je donijela nekoliko različitih modela i objasnila prednosti i nedostatke svake nosiljke i sa svojom demo lutkom demonstrirala pravilnu tehniku postavljanja djece u ispravan položaj. Nakon kratkog uvoda, okupljene majke su ponudile svoje nosiljke kako bi im se pojedinačno demonstriralo i objasnilo te u konačnici pravilno namjestilo dijete.

Patronažna služba najavljuje i daljnju suradnju sa savjetnicom, tako da će se pružiti prilika svim zainteresiranima za ovu temu da čuju i sudjeluju na radionici.

Komentari

Matea Srebačić Novinar / Voditelj

Glas osvježenja u eteru Petrinjskog radija. Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.