Održana redovna izvještajna sjednica Skupštine sisačke Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Održana redovna izvještajna sjednica Skupštine sisačke Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
SISAK – Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Siska održala je u Domu hrvatskih branitelja u Sisku svoju redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine na kojoj... Održana redovna izvještajna sjednica Skupštine sisačke Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata

SISAK – Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Siska održala je u Domu hrvatskih branitelja u Sisku svoju redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine na kojoj je predsjednik ove Udruge Antun Pereković podsjetio kako su sa svojim radom krenuli od nule prije tri godine i od tada priključuju se obilježavanju značajnih datuma vezanih za Domovinski rat.

„Sve te datume obilježavamo dostojanstveno da se poklonimo svim našim poginulim braniteljima. Imamo tu i humanitarnog rada. U zadnje vrijeme otvorili smo dušu prema našim potrebitim članovima, pomažemo im u plaćanju struje, pomažemo im s jednokratnom pomoći u obliku bonova za Uskrs i Božić kako bi te blagdane dostojanstveno obilježili“, rekao je uvodno Pereković i dodaje kako ostvaruje dobru suradnju s Gradom Siskom i Sisačko-moslavačkom županijom te Uredom predsjednice Republike Hrvatske.

udvdrskskup

„S Uredom predsjednice odrađujemo jednu dosta dobru suradnju zbog predloženih odličja našim braniteljima. Također, imamo odličnu suradnju i s Gradskim muzejom Sisak s kojima smo partneri. Pomažu nam u svakom pogledu stručnosti, posebice u našoj Spomen sobi u Komarevu koju godišnje obiđe tisuće posjetitelja, što školske djece, što branitelja“, rekao je Pereković.

Rad ove Udruge podržava i Sisačko-moslavačka županija, rekao je izabrani zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak. „Sisačko-moslavačka županija je dobro upoznata s radom Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Siska. Sisačko-moslavačka županija potiče rad udruga proisteklih iz Domovinskog rata, pa tako i ove Udruge. Raduje nas da Udruga poduzima radnje u cilju da zasluge naših živih heroja i palih vitezova kojima smo najzahvalniji za obranu Domovine, budu trajno i dostojanstveno vrednovane, a njihova žrtva nikada zaboravljena“, rekao je Celjak i dodaje kako će Sisačko-moslavačka županija i dalje nastaviti poticati rad udruga, kao i rad obrazovnih i znanstvenih institucija s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.