Održano 9.Međunarodno plivačko natjecanje Mini Gradn Prix „Sveti Kvirin“ Održano 9.Međunarodno plivačko natjecanje Mini Gradn Prix „Sveti Kvirin“
SISAK – Plivački klub Sisak Janaf bio je na bazenu Športsko-rekreacijskog centra u Sisku, domaćin devetog Međunarodnog plivačkog natjecanja Hrvatskog plivačkog saveza Mini Grand... Održano 9.Međunarodno plivačko natjecanje Mini Gradn Prix „Sveti Kvirin“

SISAK – Plivački klub Sisak Janaf bio je na bazenu Športsko-rekreacijskog centra u Sisku, domaćin devetog Međunarodnog plivačkog natjecanja Hrvatskog plivačkog saveza Mini Grand Prix „Sveti Kvirin“. Kako nam je pojasnio Davor Pavičić, tajnik ovog plivačkog kluba, natjecanje je okupilo gotovo 350 natjecatelja iz 16 plivačkih klubova.

„Plivaju u tri starosne kategorije. Radi se o djevojčicama i dječacima mlađeg kadetskog i kadetskog uzrasta. Plivaju 11 discplina dakle kompletan program kadeta i kadetkinja“, kazao je uvodno Pavičić te nam otkriva što ovo natjecanje znači za Plivački klub Sisak Janaf.

„Ovo natjecanje je zapravo samo kockica kojom pokušavamo zaokružiti sustav natjecanja koje organizira Plivački klub Sisak Janaf. Ovdje se radi o kadetskoj konkurenciji, u prosincu imamo natjecanje najmlađih plivača početnika i prije tjedan dana smo imali natjecanje seniora. Plivački klub Sisak Janaf organizator je 12 natjecanja tijekom godine. Ovo je samo jedno od natjecanja, iako nama  vrlo važno upravo zbog toga što je pod pokroviteljstvom Hrvatskog plivačkog saveza“, zaključio je Pavičić.

Natjecanje je otvorio i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak koji je svim natjecateljima zaželio dobrodošlicu u Sisak kao što im je poželio puno sportskog uspjeha. „Također im želimo da nastave kvalitetno trenirati i nakon ovog natjecanja jer bavljenje sportom ne znači samo razvoj tjelesnih sposobnosti, već razvoj osjećaja odgovornosti, discipline, a to su osobine koje će krasiti ove mlade ljude do kraja života. Koristimo ovu prigodu da čestitamo Plivačkom klubu Sisak Janaf na uspješnoj organizaciji još jednog plivačkog natjecanja. Sisačko-moslavačka županija podržava i podupire ljude da se bave sportom, osobito mlade ljude, djecu, a dokaz tome je i naše prisutstvo na ovom natjecanju danas“, rekao je Celjak.

U sklopu natjecanja podijeljeno je ukupno 68 medalja, dok su najbolji plivač i plivačica osvojili pehar organizatora, a oni najbolji osvojili su grand prix ovog natjecanja.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.