Okrugli stol povodom obljetnice osnivanja 57.SAMB-a/brigade HV-a „Marijan Celjak“ Okrugli stol povodom obljetnice osnivanja 57.SAMB-a/brigade HV-a „Marijan Celjak“
SISAK – U prostorijama Državnog arhiva u Sisku održan je Okrugli stol s temom „Uloga 57.SAMB-a/brigade Hrvatske vojske „Marijan Celjak“ u Domovinskom ratu“. Kako... Okrugli stol povodom obljetnice osnivanja 57.SAMB-a/brigade HV-a „Marijan Celjak“

SISAK – U prostorijama Državnog arhiva u Sisku održan je Okrugli stol s temom „Uloga 57.SAMB-a/brigade Hrvatske vojske „Marijan Celjak“ u Domovinskom ratu“. Kako je istaknuo Željko Srpak, predsjednik Udruge ratnih veterana 57.SAMB-a „Marijan Celjak“, okrugli stol je organiziran povodom godišnjice osnivanja 57.SAMB-a kako bi promovirali sudjelovanje ove brigade u Domovinskom ratu.

sambsktekst

„Ujedno je okrugli stol organiziran kako bi se održalo nešto što je bilo svečano u Domovinskom ratu, uz to da će od današnjeg dana o postrojbi govoriti zapovjednici koji su vodili tu postrojbu, tako da više nema nesuglasica koje su postojale ovih 25 godina. Nikako se nismo mogli dogovoriti što je i kako bilo, stoga smo na papir stavili izjave svih zapovjednika koji su mjerodavni da kažu što je bilo. Uz to, dajemo za pravo i ostalima da nadopune to kako bi sve bilo vjerodostojno“, rekao je Srpak. Također dodaje kako u planu imaju i završavanje knjige o cijeloj povijesti 57.SAMB-a „Marijan Celjak“.

Izabrani zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak je podsjetio kako Udruga 57.SAMB-a „Marijan Celjak“ danas obilježava 26.obljetnicu formiranja prvog zapovjedništva.

sambsktekst2

„57.samostalni bataljun je prva dragovoljačka postrojba osnovana na našem području. Povodom dana obilježavanja osnivanja ove postrojbe, održan je okrugli stol. Sisačko-moslavačka županija podržava suradnju znanstvenih i obrazovnih institucija i udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Sisačko-moslavačka županija će i dalje sufinancirati programe i projekte koji imaju za cilj učinkovito  informirati javnost o važnim događajima i ljudima iz vremena Domovinskog rata“, rekao je Celjak.

Prije održavanja okruglog stola kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku dr.Franje Tuđmana u Sisku odana je počast.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.