“Oluja, kraljica svih bitaka Domovinskog rata, upravo je u Petrinji pokazala svoju snagu, a doprinos Petrinje u stvaranju slobodne Domovine je ogroman!” “Oluja, kraljica svih bitaka Domovinskog rata, upravo je u Petrinji pokazala svoju snagu, a doprinos Petrinje u stvaranju slobodne Domovine je ogroman!”
PETRINJA – Povodom Dana oslobođenja Petrinje Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje i zastupnik u Hrvatskom saboru, upućuje čestitku sljedećeg sadržaja: „Današnji dan, dan oslobođenja Petrinje,... “Oluja, kraljica svih bitaka Domovinskog rata, upravo je u Petrinji pokazala svoju snagu, a doprinos Petrinje u stvaranju slobodne Domovine je ogroman!”

PETRINJA – Povodom Dana oslobođenja Petrinje Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje i zastupnik u Hrvatskom saboru, upućuje čestitku sljedećeg sadržaja:

„Današnji dan, dan oslobođenja Petrinje, u nama budi sjećanja na vrijeme kad smo se nakon četiri teške godine progonstva vratili na svoja zgarišta. Ne mogu se izbrisati slike rata i mrtvih prijatelja na rukama, gubitak najbližih, osjećaji koji su se tada miješali – ljubavi prema gradu, djedovini, tuga zbog svega što je razrušeno. Ali i vjera i optimizam u bolju budućnost. A do slobodnog grada nismo lako došli. Oluja, kraljica svih bitaka Domovinskog rata, upravo je u Petrinji pokazala svoju snagu.

Danas smo ponosni na sve hrvatske branitelje, posebno na one najhrabrije među nama koji su dali život za svoju domovinu. Dobro je poznato da je upravo neprijatelj bio dobro utvrđen u Mošćenici kod Finela, Kolonije i borbe su bile teške, u oslobađanju grada stradali su mnogi branitelji, a među njima i 3 zapovjednika: Predrag Matanović, Stjepan Grgac i Božo Martan. Petrinjski i mošćenički vitez Predrag Matanović smrtno je stradao nadomak svoje kuće, imao je 26 godina, svi znate kakav je bio hrabar i ponosan čovjek. Njihova žrtva je velika i zato nikad ne smijemo dopustiti da njihovu borbu i žrtvu prekrije zaborav.

Naša je obaveza i reći da je doprinos Petrinje u stvaranju slobodne domovine ogroman. I nismo tu samo kad se obilježavaju ovi datumi, tu smo stalno i tu želimo ostati… A da bismo ostali, ovaj grad se treba razvijati i stvarati uvjete za dobar život njegovih građana… posebno za budućnost mladih, da ostaju ovdje, da ovdje zasnivaju svoje obitelji, da oni dalje razvijaju našu zemlju. Naša je obaveza učiniti Hrvatsku onakvom zemljom za kakvu su hrvatski vitezovi dali svoje živote. U slobodi, zajedništvu i miru, s ljubavlju nastavimo graditi svoj grad i svoju domovinu! Sretan nam Dan oslobođenja Petrinje i blagdan Preobraženja Gospodnjeg!“, stoji u čestitci gradonačelnika Dumbovića.

Komentari

Matea Srebačić Novinar / Voditelj

Glas osvježenja u eteru Petrinjskog radija. Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.