Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
dompetrinja

Omogućena posjeta korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja

PETRINJA – Iz Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja su poslali obavijest u kojoj ističu kako je od 25.svibnja omogućena posjeta svim korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja, uz prethodnu najavu te uz poštivanje svih mjera propisanih od strane nadležnih institucija.

Pokretni korisnici stambenog dijela primat će posjete u vanjskom prostoru Doma (okućnici), dok će nepokretni korisnici primati posjete u svojim sobama. Svaki posjet mora biti prethodno najavljen na porti Doma na broj telefona 044 525 525 (najave se zaprimaju od ponedjeljka do petka, od 8 do 18 sati).

Posjetitelj ne smije ulaziti u neposredan kontakt s korisnikom te mora tijekom cijelog posjeta poštovati distancu. Posjet može trajati do 15 minuta.

Raspored posjeta u Dom je sljedeći:

  • za nepokretne korisnike ponedjeljak i srijeda, ujutro od 9 do 11 sati i poslije podne od 15 do 17 sati
  • za pokretne korisnike utorak i četvrtak, ujutro od 9 do 11 sati i poslije podne od 15 do 17 sati.

Procedura prilikom dolaska posjetitelja u Dom je sljedeća:

  1. posjetitelj mora imati zaštitnu masku te dezinficirati ruke i obuću prilikom ulaska u Dom
  2. zaposlenik na porti evidentirat će sve posjetitelje pri dolasku i odlasku u posebnoj evidenciji
  3. djelatnik porte će posjetitelju neposredno nakon ulaska u Dom izmjeriti tjelesnu temperaturu te ukoliko je ista povišena (37,2ºC i više), posjetitelju se zabranjuje posjet
  4. ukoliko posjetitelj nema povišenu tjelesnu temperaturu, zaposlenik na porti uručit će posjetitelju izjavu, koju je dužan potpisati kao preduvjet za ostvarenje posjeta
  5. pokretni korisnici također su dužni potpisati izjavu kao preduvjet za ostvarenje posjeta
  6. posjetitelji pokretnih korisnika i pokretni korisnici tijekom posjeta borave na terasi Doma
  7. posjetitelje nepokretnih korisnika djelatnik na porti uputit će u Dom, a u slučaju da nepokretnom korisniku istovremeno stigne više posjetitelja, u Dom mogu ulaziti jedan po jedan
  8. zaposlenik sa stacionara preuzet će brigu o posjetitelju nepokretnog korisnika, s kojim će ući u sobu korisnika te otvoriti prozor u sobi, koji treba biti otvoren za cijelo vrijeme posjete i pola sata nakon.

„Korisnici koji žele izaći iz Doma u posjetu na više dana, mogu to učiniti, pod uvjetom da pri povratku u Dom budu 14 dana u samoizolaciji“, izvijestila je Magdalena Komes, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X