Oporbeni vijećnici Županijske skupštine posjetili Merhamet u Sisku i nazočili koncertu sevdaha Oporbeni vijećnici Županijske skupštine posjetili Merhamet u Sisku i nazočili koncertu sevdaha
SISAK – U ponedjeljak, 14. svibnja 2018. godine oporbeni članovi Skupštine SMŽ iz MOST-a (Milan Brigljević i Petar Ćosić), HSS-a (Mijo Latin), HSP-a (Ivica... Oporbeni vijećnici Županijske skupštine posjetili Merhamet u Sisku i nazočili koncertu sevdaha

SISAK – U ponedjeljak, 14. svibnja 2018. godine oporbeni članovi Skupštine SMŽ iz MOST-a (Milan Brigljević i Petar Ćosić), HSS-a (Mijo Latin), HSP-a (Ivica Panđa Orkan), HDRS-a (Anđelko Hrupački) i neovisni vijećnik Vladimir Čavrak posjetili su dobrotvorno društvo Merhamet u Sisku, a domaćin im je bio županijski vijećnik iz stranke SDA Šaban Kadrić.

U svom priopćenju ističu kako su se ovim posjetom županijski vijećnici uvjerili u iznimno dobro organiziran rad Merhameta koji brine o mnogobrojnim ljudima slabijeg imovinskog stanja. Merhamet priprema oko 25.000 obroka godišnje i svakodnevno brine za oko 75 ljudi, dok je oko 200 ljudi na čekanju jer Merhamet nema dovoljno sredstava za toliki broj ljudi.

Obroci se pripremaju prema HALAL standardu, iako treba napomenuti da je samo jedna trećina korisnika muslimana, dok su dvije trećine korisnika kršćani katolici ili pravoslavci.

Merhamet opskrbljuje obitelji slabijeg imovinskog stanja i odjećom koju prikuplja, kao i drugim kućnim i higijenskim potrepštinama.

Vijećnici su se mogli uvjeriti u predan i naporan rad ove dobrotvorne udruge koja više nego ispunjava svoju socijalnu ulogu.

Predsjednik Šaban Kadrić  ističe odličnu suradnju s Caritasom i značajnu potporu grada Siska, dok županija, kaže Kadrić, pomaže samo simbolično i svakako bi bila potrebna veća pomoć.

Nakon viđenog, navode dalje u priopćenju, zadaća je vijećnika da svakako skrenu pozornost na potrebu potpore Merhametu i aktivnostima koje provodi od strane svih institucija i pojedinaca. Rad ove socijalne udruge je na vrlo visokoj razini, transparentan i iznimno organiziran s velikim socijalnim efektima.

Domaćin Šaban Kadrić je pozvao kolege vijećnike na dobrotvorni koncert sevdaha koji se održavao istog dana u Kazalištu 21 u Sisku, na što su se vijećnici s veseljem odazvali. Koncert je u potpunosti ispunio očekivanja i doživljaj bosanske glazbe je bio potpun, a prikupljeno je i nešto sredstava za rad Merhameta, zaključeno je u priopćenju oporbenih vijećnika Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije.

Komentari

Matea Srebačić Novinar / Voditelj

Glas osvježenja u eteru Petrinjskog radija. Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.