Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
oporba5022020

Oporbenjaci traže i tematsku sjednicu Županijske skupštine

SISAK – Oporbeni vijećnici MOSTA NL SMŽ i HSS-HSP-a traže tematsku sjednicu Županijske skupštine u svezi smještaja radioaktivnog otpada u vojarni  Čerkezovac. Uputili su stoga prijedlog predsjednici Županijske skupštine Ivanki Roksandić:

„Poštovana predsjednice Skupštine SMŽ! S obzirom da su u tijeku završni postupci za definiranje privremenog radioaktivnog odlagališta u vojarni Čerkezovac

na Trgovskoj gori u našoj županiji, a javnost o tome nije obaviještena, predlažemo da u najkraćem mogućem roku s obzirom na ovu krizu, ali ne duljem od 75 dana organizirate i sazovete tematsku sjednicu županijske Skupštine o temi smještaja radioaktivnog otpada u vojarni Čerkezovac.

Očekujemo da na tu sjednicu pozovete stručnjake, predsjednike gradova i općina SMŽ, nadležnog resornog ministra i njegov tim, predstavnike drugih nadležnih institucija i predstavnike zainteresiranih udruga i građana, kao prvi korak u

informiranju građana i lokalnih vlastitih namjerama i okvirima postupaka u smještaju radioaktivnog otpada u našoj županiji.

lako smo najavili da više nećemo sudjelovati u radu zbog Vašeg kršenja osnovnih normi političkog djelovanja u skupštini, na ovakvoj sjednici smo spremni sudjelovati jer je u pitanju temeljni interes građana.

Kako je sada zadnji trenutak da se vijećnici, zainteresirane skupine i građani započinju informirati, nadamo se da ćete usvojiti naš prijedlog iako mi nemamo potrebnu većinu za sazivanje tematske sjednice, a u ovim okolnostima korona krize bi bilo teško prikupiti potpise. lako ni prikupljeni potpisi ne bi bili garancija da će se Poslovnik poštovati, kao što smo do sada imali prilike vidjeti. Stoga se moramo pouzdati u vaš zdrav razum, kako god to neučinkovito izgledalo.“, kojeg je u ime predlagatelja potpisao MOST-ov Milan Brigljević.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X