Organiziran prijam za Svena Gavranovića i Dragu Miličića Organiziran prijam za Svena Gavranovića i Dragu Miličića
PETRINJA – U Maloj vijećnici petrinjske Gradske uprave, gradonačelnik Darinko Dumbović organizirao je prijam za Svena Gavranovića i Dragu Miličića, mladog košarkaša i petrinjskog... Organiziran prijam za Svena Gavranovića i Dragu Miličića

PETRINJA – U Maloj vijećnici petrinjske Gradske uprave, gradonačelnik Darinko Dumbović organizirao je prijam za Svena Gavranovića i Dragu Miličića, mladog košarkaša i petrinjskog maratonca. Sven Gavranović, 13-godišnji košarkaš, ove godine je sudjelovao na „Otvorenom prvenstvu Hrvatske“ u košarci za dječake do 13 godina, nastupajući za selekciju Sisačko-moslavačke županije bio je uvršten u idealnu petorku turnira te je osvojio pehar za najboljeg strijelca prvenstva.

„Ove nagrade na prvenstvu, to su moje nagrade za moj rad i trud i zahvaljujem se treneru što me ovih osam godina trenirao u klubu, zahvaljujem ekipi što su me bodrili na prvenstvu Hrvatske. Prvenstvo je bilo jako dobro, bilo je jako puno dobrih ekipa i igrača, bilo je 46 ekipa, tu smo zapeli u četvrtfinalu, ali prihvatili smo taj poraz“, rekao je Gavranović koji je na kraju dodao kako se košarkom bavi od prvog razreda osnovne škole.

Drago Miličić pak ove godine obilježava 30.obljetnicu svoje karijere maratonca, odnosno 1.listopada 1988.godine je bio prvi Hrvat koji je bio na Svjetskom prvenstvu na 100 kilometara. „Hrvatska je 29.rujna dobila organizaciju Svjetskog prvenstva na 100 kilometara, to je velika čast za sve ljude koji se bave sportom. Osobno sam pozvan od Hrvatskog atletskog saveza, izbornika reprezentacije, bio sam član stožera Hrvatske reprezentacije na tom Svjetskom prvenstvu gdje smo dobili svjetsku prvakinju na 100 kilometara Nikolinu Šustić, naša ženska reprezentacije je osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu. Biti član jedne reprezentacije koja ima svjetsku prvakinju i reprezentaciju koja kao ženska ekipa osvaja brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu, u ulozi savjetnika reprezentacije, meni je posebna čast“, rekao je Miličić te dodaje kako mu je ovo bilo 10.svjetsko prvenstvo na kojima je sudjelovao. U znak zahvalnosti gradonačelniku je uručio medalju sa prošlogodišnjeg Prvenstva Hrvatske.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je izrazio zadovoljstvo što je mogao primiti ove sportaše u svom uredu. „Na neki način postajete dobri primjeri svega onoga kako se treba predati u sportu, koliko tu treba vjere i snage te upornosti za uspjeh, to je nešto što kroz dobre rezultate koje ste ostvarili, promovirate Petrinju, sportsku kulturu i zdrav život. Vaši rezultati su uvijek prisutni i kroz medije, i postajete dobri ambasadori, kroz tu vrstu promocije Grad dobiva najviše“, kazao je Dumbović. Na kraju je izrazio poštovanje prema onome što rade te dodaje kako sve ovo čini Petrinju gradom sporta. Također im je u budućnosti poželio puno uspjeha i još bolje rezultate.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.