Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
Image00006

Osobe s invaliditetom, korisnici projekta „Godine nisu važne“, aktivni u raznim ustanovama i događanjima

PETRINJA – Korisnici projekta „Godine nisu važne“, osobe s invaliditetom, aktivni su i angažirani u različitim ustanovama i događanjima u Petrinji. Osim usluga psihosocijalne podrške i psihofizičkih vježbi, nutricionističke obrade, edukativno-kreativnih radionica, osobama s invaliditetom (ukupno 11 korisnika starih od 19 do 31 godine), pružena je mogućnost da prezentiraju svoje posebne sposobnosti i nadarenost u praktičnom izražavanju, oblikovanju i kreiranju dekorativnih i upotrebnih predmeta.

Tako je prvo ostvarena suradnja s tvrtkom Poslovne zone Petrinje, točnije Zelenom kućom, gdje će korisnici projekta, osobe s invaliditetom, dva puta mjesečno i to utorkom, podržati Petrinjski zeleni utorak te izrađivati prigodne dekoracije koje će kupcima biti uvijek dostupne kao mali dar. Svojim rukotvorinama ukrašavat će i izlog Zelene kuće prateći sezonske proizvode i događanja.

Druga suradnja ostvarena je s Interpretacijskim centrom baštine Banovine gdje su korisnici dobili priliku sudjelovati u pripremi i pakiranju sjemena za postojeću Banku sjemenja u samom centru. Ponuđen im je prostor za tematske izložbe koje će grupa od 11 korisnika i pripremati, neki od kuće, a nekoliko njih direktno će izrađivati eksponate. Obilježavanjem različitih prigodnih datuma, korisnici će pripremati i izrađivati šarolike programe.

Kako bi korisnice projekta uvijek bile zapažene i lijepe,Salon ljepote Natali ostvario im je i taj san, a djevojke će svojim kreacijama uljepšati prostor salona. Zahvaljujući suradnji s doktoricom dentalne medicine Petrom Nol, organizirani su redoviti pregledi i obrada korisnika.

„Obzirom na epidemiološku situaciju organizirali smo se u više manjih grupa kako bi mogli ostati odgovorni, na distanci u različitim prostorima. Zahvaljujemo se svim našim suradnicima na iskazanom povjerenju, otvorenosti i organizaciji za ovakvu posebnu vrstu suradnje“, poručuju iz projektnog tima „Godine nisu važne“.

Projekt „Godine nisu važne“ financiran je bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, a odnosi se na Razvoj i provedbu projekata za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima Kninu, Belom Manastiru i Općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru. Partner je na ovom projektu Grad Petrinja. Vrijednost projekta je 1,351.920,03 kuna. U provedbi projekta aktivno će sudjelovati nastavnici, socijalni pedagozi, nutricionisti, psiholozi, liječnici.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X