Ostaje li Petrinja bez Petrinjke, kuglane i hrvačke dvorane? Ostaje li Petrinja bez Petrinjke, kuglane i hrvačke dvorane?
PETRINJA – Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović na današnjem kolegiju je donio Odluku da se za potrebe uređenja Urbanističkog plana uređenja Centra 1 raspiše javni... Ostaje li Petrinja bez Petrinjke, kuglane i hrvačke dvorane?

PETRINJA – Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović na današnjem kolegiju je donio Odluku da se za potrebe uređenja Urbanističkog plana uređenja Centra 1 raspiše javni arhitektonski natječaj za izradu projekta izgradnje i uređenja prostora od Trga hrvatskih branitelja do Trga Matice hrvatske, ali bez poznate robne kuće Petrinjka, kuglane i hrvačke dvorane.

„Projektni zadatak će ići na nagradni arhitektonski natječaj s nagradom od 100 tisuća kuna za prvu nagradu, 50 tisuća kuna za drugu i 30 tisuća kuna za treću nagradu. Ujedno će se ova Odluka ukalkulirati u nove izmjene i dopune Proračuna za 2018.godinu kao zasebna stavka“, poručuju nam iz Grada Petrinje.

Prvi puta je novi izgled Trga hrvatskih branitelja predstavljen prije gotovo tri godine kada je također bio raspisan natječaj te je tada detalje projekta izradila tvrtka Arhitarde iz Zagreba. Dumbović je te 2015.godine najavio kako će realizacija novog Trga započeti godinu dana kasnije, dakle 2016.godine. Tada je rečeno kako bi Trg trebao imati podnu rasvjetu, nova stubišta i cvijetnjake kao i nove klupe. U planu je bilo stvaranje dodatnog reda drveća, kao što je planirano da će se na Trgu moći postaviti 24 štanda te pozornica od 40 kvadratnih metara.

Još tada je rečeno kako će problem predstavljati upravo robna kuća Petrinjka zbog nesređenih vlasničkih odnosa, a tadašnjim projektom je predloženo da se pročelje Robne kuće, okrenuto ka Trgu hrvatskih branitelja, obloži PVC platnom s printom motiva Petrinje.

Prošle godine u sklopu Dana Europe upravo na Trgu hrvatskih branitelja građani su imali priliku potpisati peticiju „Petrinjka Petrinjcima“. Gradonačelnik Dumbović je tada poručio kako su Petrinjka i Trg hrvatskih branitelja za Petrinju od strateškog interesa. „Ja smatram da u budućnosti nema šanse da bilo što možemo pokrenuti i zamisliti si Grad ako ne riješimo Trg. Mi imamo idejno rješenje…..I tu kao saborski zastupnik nema šanse da netko dobije moju ruku dok se ne riješi Petrinjka i Trg hrvatskih branitelja“, rekao je 9.svibnja prošle godine gradonačelnik Dumbović.

 

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.