Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
mo-kup

Otvoreno kupalište u Mošćenici

MOŠĆENICA – U organizaciji Grada Petrinje, Mjesnog odbora Mošćenica, HKUD-a „Mošćenica“ i Udruge „Kupa A.M.J.“ otvoreno je kupalište na rijeci Kupi u ovom petrinjskom prigradskom naselju.

Što očekuju od ove sezone kazao je Darko Lipovac, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Mošćenica: „Ovu sezonu će nam odrediti korona koja se očito vraća pomalo i kako vidimo mjere još nisu pojačane, ali bi mogle biti. Međutim, unatoč tome mi smo se potrudili poboljšati još malo sadržaj na kupalištu. Napravili smo nove klupe, novi most i postavili smo novu rasvjetu da se lakše priđe, a uskoro nam treba doći i asfalt da zaokružimo i tu priču i da ovo postane prepoznatljivo mjesto za okupljanje i mladih i starih i svih onih željnih dobre zabave i dobrog provoda.“

Također, zahvalio je svima koji su pomogli i u ovogodišnjem uređenju među kojima su Grad Petrinja, Udruga „Kupa A.M.J.“ na čelu s predsjednikom Damirom Kucekom i petrinjsko poduzeće „Komunalac“.

U zabavnom dijelu programa na otvorenju sudjelovali su tamburaši HKUD-a „Mošćenica“ i glazbena skupina „Viking“.

Među posjetiteljima je bio i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, te je naglasio: „Mošćenica ima svoju bogatu tradiciju i kulturu i sve one običaje koji su nas krasili uz svu ulogu koju je Mošćenica imala u Domovinskom ratu. Mislim da zaslužujemo da imamo jedan ovakav prekrasan ambijent rijeke Kupe i kupališta gdje se, prije svega, veselimo ovoj djeci i svi oni koji uživaju u plemenitostima koje možemo ponuditi kroz sve ono što radimo u životu. Danas je Mošćenica jedno veliko gradilište i ima vrijedne ljude koji to zaslužuju. Mislim da to i dalje treba čuvati i gajiti i sve ono što planiramo u budućnosti je izuzetno važno. Brza cesta i sve što donosi brzi razvoj je izuzetno važno za reći da od Stupna ta petlja, koja dolazi odavde na kilometar udaljenosti, koja bi sakupila mali ipsilon od Dubice preko Klobučaka, te od Dvora i Kostajnice da oslobodimo malo Sisak i Petrinju od velikog tranzita i devastiranja prostora u kojem živimo, a to možemo reći i kroz probleme Hrvatskih šuma i sve onoga što bi ovdje, ustvari, građani trebali imati političku satisfakciju koju definitivno nosimo iz Domovinskog rata.“

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X