Otvoreno petrinjsko Klizalište, klizati možete sve do 20.siječnja Otvoreno petrinjsko Klizalište, klizati možete sve do 20.siječnja
PETRINJA – Na Gradskom rukometnom stadionu u Petrinji po peti put otvoreno je petrinjskog Klizalište kojim će i ove godine upravljati tvrtka Poslovne zone... Otvoreno petrinjsko Klizalište, klizati možete sve do 20.siječnja

PETRINJA – Na Gradskom rukometnom stadionu u Petrinji po peti put otvoreno je petrinjskog Klizalište kojim će i ove godine upravljati tvrtka Poslovne zone Petrinja čija nam je direktorica Jasmina Robinić izrazila zadovoljstvo velikim odazivom na otvorenje Klizališta na kojem se i ove godine povodom otvorenja pojavio i Sveti Nikola koji je sve okupljene razveselio slatkišima.

„Klizalište će biti otvoreno do 20.siječnja da pokrijemo sve ove božićne i novogodišnje blagdane kada su djeca kod kuće, da iskoriste svoje slobodno vrijeme, a i da dodamo ovom gradu nekakav sadržaj za vrijeme svih tih blagdana, da ne bude prazno. Time zapravo želimo i doprinijeti onoj našoj tituli Petrinja-Grad prijatelj djece jer znamo da ta titula je teško stečena, ne znači malo i mi ju trebamo svakim ovakvim činom na neki način opravdati“, rekla je Robinić.

Dodaje kako su cijene ulaznica ostale iste kao i prijašnjih godina, 5 kuna za djecu i 10 kuna za odrasle, kao što je i cijena najma klizaljki ostala ista, 10 kuna. „Svetog Nikolu smo odradili. Ono što sada možemo najaviti iduće je doček Djeda Božićnjaka, dječji doček Nove godine i za siječanj ćemo ostaviti nešto kao iznenađenje. Radno vrijeme ostaje isto, od 10 do 12, od 13 do 15, od 16 do 18 i od 19 do 21 sat svaki dan“, dodaje Robinić te ističe kako je vrijednost ovog projekta 190 tisuća kuna.

„No smatramo da vrijedi u ovakvo nešto uložiti. Velika većina gradova u Hrvatskoj ima ovakav projekt i smatramo ga dobrim i opravdanim. Kao što vidimo i prema posjećenosti, da djeca i odrasli to ne vole, ne bi bili u ovako velikom broju ovdje. Posjećenost je veća nego prošle godine. Poradili smo na svom marketingu i privlačenju ljudi i novim sadržajima. Kao što je danas posjećenost velika, vjerujemo da će i tijekom školskih praznika posjećenost bila odlična“, kazala je Robinić.

Klizalište je otvorila zamjenica petrinjskog gradonačelnika Viktorija Kaleb. „Drago mi je da je baš na blagdan Svetog Nikole otvaranje Klizališta. Grad Petrinja se uistinu trudi biti reprezentativan u pogledu teško osvojene titule Grad prijatelj djece za koju treba uistinu dobro raditi i puno stvari napraviti, puno korisnih stvari, omogućiti djeci aktivnosti koje drugi gradovi nemaju. Da bi tu laskavu titulu zadržali, Grad se mora svake godine itekako potruditi. Gradonačelnik i naš tim se uvijek trude da djeca dobiju ono što zaslužuju, čak i nekakav standard kojeg ne dobivaju gradovi naše veličine ili našeg statusa. Ipak djeca imaju sadržaja, imaju gdje izaći što je jako važno, mogu iskoristiti na dobar način svoje školske praznike“, rekla je između ostaloga Kaleb te je pozvala sve, i velike i male na petrinjsko Klizalište za koje je uvjerena kako će ispuniti ovogodišnja očekivanja.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.