Ove godine u rujnu u zonama petrinjskih škola jedna prometna nesreća Ove godine u rujnu u zonama petrinjskih škola jedna prometna nesreća
PETRINJA – Tijekom mjeseca rujna na području cijele Hrvatske Ministarstvo unutarnjih poslova provelo je akciju „Poštujte naše znakove“, a Miroslav Vuković, djelatnik za prometnu... Ove godine u rujnu u zonama petrinjskih škola jedna prometna nesreća

PETRINJA – Tijekom mjeseca rujna na području cijele Hrvatske Ministarstvo unutarnjih poslova provelo je akciju „Poštujte naše znakove“, a Miroslav Vuković, djelatnik za prometnu preventivu Policijske postaje Petrinja, izvijestio je kako se naša prometna policija i ove godine priključila ovoj akciji.

„U zonama škola u rujnu se dogodila jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, odnosno vozač. Na ostalim mjestima zabilježili smo jednu prometnu nesreću u kojoj je sudjelovalo dijete staro 2 godine u svojstvu putnika, a koje je bilo vezano sigurnosnim pojasom i nalazilo se u sjedalici te nije zadobilo tjelesne ozljede. Dakle, imali smo samo jednu prometnu nesreću u zoni škole, ali u njoj nisu sudjelovala djeca“, rekao je Vuković.

„Kao i svake godine, i ove smo godine u rujnu ispred OŠ „Mate Lovrak“ u Sisačkoj ulici u Petrinji proveli projekt ‘Jura – prijatelj djece’ na način da smo ga svakodnevno postavljali ispred škole pokraj prometnice Sisak – Petrinja. Također, svaki dan smo, osim u dane vikenda, u vrijeme početka i završetka nastave, koliko smo bili u mogućnosti, pokrivali ceste, ulice i raskrižja zbog sigurnijeg dolaska i odlaska djece u školu i iz škole“, naglasio je Vuković.

U zonama škola u rujnu petrinjska policija je poduzela ukupno 67 represivnih mjera.

„Od toga njih 4 otpada na potvrde o naplaćenim novčanim kaznama, 32 su izvješća o počinjenom prekršaju, a 31 mjera odnosila se na usmeno upozorenje. Po prekršaju brzine, ukupno je u mjesecu rujnu poduzeto je 76 represivnih mjera, po pitanju nepropuštanja pješaka od strane vozila 5 mjera, a po pitanju prekršaja pješaka bilo je poduzeto 6 represivnih mjera“, izvijestio je Miroslav Vuković, djelatnik za prometnu preventivu Policijske postaje Petrinja.

Još jednom je uputio apel svim sudionicima u prometu: „Vozači i putnici te djeca moraju koristiti sigurnosni pojas. Djeca moraju imati sjedalice, moraju biti vezana, vozači, nemojte konzumirati alkohol za vrijeme vožnje, prilagodite brzinu uvjetima na cesti, nemojte koristiti mobilni uređaj tijekom vožnje jer to su četiri ubojice u prometu koji su u uzročno – posljedičnoj vezi s prometnim nesrećama“, naglasio je Vuković.

Komentari

Matea Srebačić Novinar / Voditelj

Glas osvježenja u eteru Petrinjskog radija. Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.