Share on facebook
Share on twitter
capture-20200412-075221

„Ovo je vrijeme u kojem na Bog daje šansu da uvidimo veličinu žrtve Isusa Krista na križu.“

PETRINJA – Uskrsnu čestitku vjernicima uputio je župnik župe Preobraženja Gospodnjeg vlč.Damir Ceković. U njoj uz ostalo ističe:

„Draga braćo i sestre u ovom pomalo čudnom vremenu slavimo najveći kršćanski blagdan Uskrsa. Prepuni smo pitanja, ali odgovora nema ni blizu. Možda smo očajni, izgubljeni, pomalo bez smisla. Možda ne vidimo izlaza iz ove situacije i tako tumaramo gubeći ovo dragocjeno vrijeme koje nam je dano kako bi smo se vratili sebi i onome za što smo stvoreni.

Ovo vrijeme je vrijeme odvojenosti od redovitog prakticiranja sakramenata i euharistije, ali nije vrijeme u kojem se crkva odrekla svojih vjernika već vrijeme u kojem nam Bog daje šansu da uvidimo veličinu žrtve Isusa Krista na križu za nas i naše spasenje raspetog i da za njim čeznemo u svetoj pričesti. Stoga budimo strpljivi jer strpljivost sve postiže, rekla je velika naučiteljica crkve sv.Terezija Avilska. To je isto vrijedi za nas koji se nalazimo u ovom vremenu pandemije jer kad jednog dana ona završi pobdjedonosno ćemo se vratiti na euharistiju u proslaviti Krista Uskrsloga.“

Cijelo obraćanje pogledajte na stranici župe.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X