Pavao Anić i „Vječni sevdah“ 14. listopada u Petrinji Pavao Anić i „Vječni sevdah“ 14. listopada u Petrinji
PETRINJA – U organizaciji Udruge slijepih sisačko-moslavačke županije u subotu, 14. listopada u Hrvatskom domu u Petrinji, s početkom u 19 sati, bit će... Pavao Anić i „Vječni sevdah“ 14. listopada u Petrinji

PETRINJA – U organizaciji Udruge slijepih sisačko-moslavačke županije u subotu, 14. listopada u Hrvatskom domu u Petrinji, s početkom u 19 sati, bit će održan humanitarni koncert pod nazivom „Vječni sevdah“.

„Mislim da je to sasvim prigodan naziv obzirom na izvođača koji nam se predstavlja na ovom koncertu. Pavao Anić naš je član, a šira publika ima ga priliku upoznati i u natjecanju Supertalent.  Uz Anića, nastupit će i orkestar iz Tuzle i klapa Kolapjani iz Siska, te gost iznenađenja iz Zagreba.“ – rekao je Danko Tomanić, predsjednik Udruge.

„Inače, humanitarni koncert kojeg organiziramo i na kojemu sudjeluje Pavao Anić već je četvrti po redu takav koncert, a ovaj puta, kroz koncert, ali i kroz akciju „Činim pravu stvar“, odlučili smo pribaviti sredstva za nabavku novog kombi vozila koje nam je potrebno za prijevoz naših korisnika iz udaljenijih mjesta naše županije u Dnevni centar slijepih, ali i općenito za komunikaciju i transport s našim članovima koji žive u ruralnim sredinama. To je još jedan način da poboljšamo kvalitetu života slijepih osoba.“ – naglasio je Tomanić i podsjetio kako je Udruga 11. listopada svečanom Skupštinom u Dnevnom centru obilježila 62. obljetnicu svog djelovanja, ali i Međunarodni dan bijelog štapa 15. listopada koji se u našoj zemlji, odlukom Hrvatskog sabora, obilježava od 1996. godine.

„Bila je to prilika da se družimo, ali i prilika da progovorimo o problemima kojima se susrećemo u našoj zajednici. Zato i kroz ovaj koncert i kroz sve naše aktivnosti, još jednom želimo istaknuti kako u našem društvu postoje osobe s invaliditetom i teškoćama, te pozvati sve na solidarnost.“ – kazao je Tomanić i dodao: „Želja nam je da Hrvatski dom bude pun, kao što uvijek bude kada su ovakvi koncerti u pitanju. Siguran sam da nitko neće otići doma razočaran, a svi koji dođu imat će dvostruku korist – kupnjom ulaznice pomoći će u nabavci kombi vozila i uživat će u prekrasnoj večeri ispunjenoj glazbom.“ – zaključio je Danko Tomanić, predsjednik Udruge slijepih sisačko-moslavačke županije.

Ulaznice za koncert možete kupiti u pretprodaji u „AMK“ Knjižari Sisak, a na dan koncerta na blagajni Hrvatskog doma.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.