Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
SCekic

Perenčević osuđen na 15 godina zatvora zbog ubojstva obitelji Križević 1991. i bračnog para Cindrić 1992.u Petrinji

ZAGREB/PETRINJA – Dragan Perenčević je u ponedjeljak nepravomoćno osuđen na 15 godina zatvora za ratni zločin u okupiranoj Petrinji 1991. i 1992. godine. Tereti se za ubojstvo bračnog para Cindrić (Stjepan i Paula) 1992. te obitelji Križević 1991.godine (majka Ana, otac Ivan i dijete Damir).

Vijeće Županijskog suda u Zagrebu danas u podne izreklo je presudu u kaznenom postupku za ratni zločin protiv Perenčevića te protiv Slobodana Mutića, pripadnika srpskih paravojnih postrojbi. Perenčević je nepravomoćno osuđen na 15 godina, dok je Mutić nepravomoćno oslobođen te će ga danas pustiti iz istražnog zatvora.

Perenčeviću se sudilo u odsutnosti jer je u Srbiji, a Mutić je u zatvoru od veljače 2018. i to nakon što ga je SAD izručio Hrvatskoj.

Prema optužnici optuženici se terete za ubojstvo bračnog para Cidnrić na način da su Cindrići nasilno odvedeni iz svoje kuće u Petrinji na lokaciju u selu Jošavica gdje su usmrćeni s više hitaca iz vatrenog oružja.

Prvooptuženi Perenčević tereti se i za ubojstvo tročlane obitelji Križević (majka Ana, otac Ivan i dijete Damir), počinjeno 22./23. prosinca 1991. u tada okupiranoj Petrinji. Usmrćeni su u vlastitom domu iz neposredne blizine.

Ovo je jedna od rijetkih situacija da su optuženici koji se terete za zločine nad hrvatskim civilima dostupni hrvatskom pravosuđu.

 

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

Voda je ispravna za piće

PETRINJA – Kako saznajemo u Zavodu za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije i Privredi Petrinja voda

X