Petrinja i dalje veliko gradilište. Iduće godine ostaje manji dio radova do okončanja projekta obnove vodovodne i kanalizacijske mreže Petrinja i dalje veliko gradilište. Iduće godine ostaje manji dio radova do okončanja projekta obnove vodovodne i kanalizacijske mreže
PETRINJA – Projekt obnove vodoopskrbe i odvodnje za Petrinju trebao bi okončati u kolovozu iduće godine. Rekao je to direktor Privrede Zlatko Medved u... Petrinja i dalje veliko gradilište. Iduće godine ostaje manji dio radova do okončanja projekta obnove vodovodne i kanalizacijske mreže

PETRINJA – Projekt obnove vodoopskrbe i odvodnje za Petrinju trebao bi okončati u kolovozu iduće godine. Rekao je to direktor Privrede Zlatko Medved u našoj Trenici govoreći o dinamici radova. Opisao je i što se trenutno radi te u kojoj je fazi projekt gledajući s financijske strane:

„Znači, ako je cijeli projekt vrijedan 204 milijuna kuna, ostalo je 110 milijuna kuna. Prema njihovom planu za iduću godinu će ostati 64 milijuna kuna. Sada dolaze objekti koji su dosta skupi, a to je opremanje retencijskih bazena i crpnih stanica, izgradnja trafostanica koje su gotove, koje su na skladištu, montaža pumpi, stavljanje u funkciju crpnih stanica.“, rekao je Medved.

Petrinja će još neko vrijeme ostati veliko gradilište, ceste su raskopane pa se dogodi i to da građani oštete vozilo. Direktor Privrede je pojasnio i što napraviti kada se to dogodi:

„Oni svi izvođači su osigurani, to sam rekao više puta. Za sve ceste i sada pozivam građane, za državne ceste trebaju se obratiti inspekciji. Neki su se obratili, inspekcija je došla pa smo dobili više otvorenih gradilišta. Nije inspekcija uvijek loša stvar. Za županijske ceste, treba se obratiti Županijskoj upravi za ceste. Podnosioc zahtjeva za prekope je poduzeće koje izvodi radove za nas. Oni su dužni napraviti prometnu signalizaciju. Policija je ta koja kontrolira da li je ona postavljena u skladu s elaboratom. A kad nastane šteta, neki dan je bio slučaj kod Plodina, rekao sam im da se idu dogovoriti s izvođačem radove Centrogradnjom. I dogovorili su se.“, rekao je Medved. Dodao je ukoliko bi netko imao sličan problem, neka se javi u Hanžekovu ulicu gdje su smješteni uredi EU projekta gdje mogu saznati tko je izvođač na mjestu gdje je nastala šteta.

Također, kad su u pitanju nedovršeni radovi u blizini obiteljskih kuća, a koji otežavaju ulazak u dvorište ili slično, Medved je dodao neka se građani s tim problemom jave njima u Privredu pa će oni kroz kontakt s izvođačima riješiti problem u što kraćem roku. Trenicu možete poslušati klikom na ikonu iznad. Repriza emisije na Petrinjskom radiju je na rasporedu u srijedu od 19 sati.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.