Petrinja dobila novu ambulantu dentalne zdravstvene zaštite Petrinja dobila novu ambulantu dentalne zdravstvene zaštite
PETRINJA – Petrinja je dobila novu ambulantu dentalne zdravstvene zaštite. Otvorena je u prostoru Doma zdravlja u Ulici Matije Gupca 4. „Pokušavamo približiti zdravstvenu... Petrinja dobila novu ambulantu dentalne zdravstvene zaštite

PETRINJA – Petrinja je dobila novu ambulantu dentalne zdravstvene zaštite. Otvorena je u prostoru Doma zdravlja u Ulici Matije Gupca 4.

„Pokušavamo približiti zdravstvenu zaštitu zdravstveno osiguranim osobama ovog kraja. Zbog mogućnosti koju nam je dozvoljavala mreža zdravstvene zaštite otvorili smo novu ordinaciju stomatološke, odnosno dentalne zdravstvene zaštite iz razloga što već nekoliko godina imamo problema. Ljudi nisu imali mogućnosti izbora doktora, jer su svi doktori imali previše pacijenata i mi smo upravo iz tog razloga otvorili novu ordinaciju s mladom kolegicom, doktoricom Majom Sklezur“, rekao je na otvaranju nove ambulante ravnatelj petrinjskog Doma zdravlja, Zdenko Matijašec, dr. med.

dentalna govornici

Matijašec je dodao kako je iz sredstava Sisačko-moslavačke županije za ambulantu nabavljen stomatološka stolica vrijedna oko 200 tisuća kuna sa svom opremom.

„Stolica je jedna od danas najmodernijih stomatoloških stolica i mislim da će to uvelike pomoći da se pruži kvalitetna zdravstvena zaštita stanovnicima grada Petrinje i pripadajućih naselja“, rekao je ravnatelj Doma zdravlja Petrinja.

dentalna ambulanta tekst

Ravnatelj Doma zdravlja Petrinja najavio je i formiranje ortodontskog tima do kraja ove godine.

„Potkraj godine sa specijalizacije nam se vraća i doktorica dentalne medicine – specijalist za ortodonciju i imat ćemo još jedno novo otvaranje dentalnog tima, ortodontskog, specijalističkog tima tako da djeca ovog kraja neće više morati odlaziti tražiti zdravstvenu zaštitu u Zagrebu, Sisku, Kutini ili negdje drugdje, nego će se ta ortodontska usluga pružati ovdje u Petrinji. Za tu namjenu smo planirali nabaviti i jedan novi uređaj za snimanje zuba koji će biti nabavljen za našu radiološku djelatnost, tako da ćemo i taj dio obuhvatiti tijekom ove godine“.

Na otvaranju nove ambulante dentalne medicine u Petrinji bili su i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje Darko Srbljanin i predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Petrinja Mihael Jurić. Otvorenom, ambulantu je proglasio župan Žinić.

dentalna rukovanje

„Čast mi je i zadovoljstvo danas biti ovdje, a pogotovo u ovoj prilici kada otvaramo i nova radna mjesta. Ravnatelj je rekao kako je zaposlena nova liječnica dentalne medicine, ali tu je i medicinska sestra – dakle, dva nova radna mjesta koja će sigurno doprinijeti da imamo još kvalitetniju primarnu zdravstvenu zaštitu vezanu za dentalnu medicinu. Petrinja to zaslužuje“, rekao je Žinić.

Župan je izrazio nadu kako će mlada liječnica posebnu brigu voditi o djeci i mladima.

„Moramo imati zdravu populaciju jer nas je sve manje i ako želimo opstati u globalnom društvu, moramo se itekako brinuti da imamo mlade, zdrave ljude. Zašto? Zato što ćemo kasnije puno manje novca morati trošiti na liječenje, a više ćemo moći ulagati u neke druge stvari – u razvoj, u radna mjesta, gospodarstvo i sve ostalo“.

dentalna skupna

Mladom timu, župan je poželio uspjeh u radu te poručio:

„Ovo je jedan mali pomak ovdje u Domu zdravlja, ali bih rekao, za Petrinju i jedan veliki korak prema onome što mi želimo napraviti, a to je da zdravstvena zaštita bude što je moguće bliže našim stanovnicima“.

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.