Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
aktualnisatzs20gore

Petrinja dobiva Centar za palijativu, predstavljanje projekta na jesen

SISAK – Na Aktualnom satu 20.sjednice Županijske skupštine, sisačko-moslavački župan Ivo Žinića najavio je predstavljanje projekta Centar za palijativu u Petrinji. No prije toga je podsjetio kako su nedavno u Ravniku otvorili objekt Neuropsihijatrijske bolnice „Dr.Ivan Barbot“ Popovača – Dnevna bolnica za oboljele od demencije.

„Naša bolnica dr.Ivan Barbot iz Popovače je otvorila ovu Dnevnu bolnicu i na taj način omogućila, ne samo za dementne stanovnike, osobe starije životne dobi da imaju kvalitetan smještaj, odnosno da imaju kvalitetnu trijažu i mogućnost razgovora sa određenim medicinskima osobljem. To je nešto što je doista potrebno“, kazao je Žinić te dodaje kako toj Dnevnoj bolnici gravitiraju građani ne samo Moslavine, već i iz okolnih županija.

„Ovo je projekt kojeg smo pokrenuli prije tri godine. Obnovljen je vlastitim sredstvima. Projekt je napravljen prije i u opremanje je ovog trenutka uloženo 60 tisuća kuna, jedan kvalitetan prostor gdje stanovnici starije životne dobi, u svakoj sredini ima takvih stanovnika, je nešto što će moći tamo koristiti ovaj prostor“, kazao je Žinić te dodaje kako je ovo početak kvalitetnije palijativne skrbi u našoj županiji.

„Ovo je jedan od projekata kojeg smo napravili. Sljedeći projekt kojeg ćemo predstaviti početkom rujna ove godine, to je Centar za palijativu u Petrinji, gdje već imamo početak tog dijela, gdje imamo smještene ljude, ali na jedan inovativan način. Kada govorimo, u svakom području pokušavamo krenuti sa najmodernijim tehnologijama i znanjima te trenutnim mogućnostima medicinske struke. Želimo biti malo ispred tog vremena“, poručuje Žinić.

Podsjetimo na kraju kako je Dnevna bolnica za oboljele od demencije opremljena za 20 osoba, a očekuje se kako će se s vremenom ti kapaciteti proširivati.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI