PETRINJA/ZAGREB – Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma „Place2go“, koji je okupio više od 180 izlagača u zagrebačkoj Areni, predstavila se i Turistička zajednica Grada...

PETRINJA/ZAGREB – Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma „Place2go“, koji je okupio više od 180 izlagača u zagrebačkoj Areni, predstavila se i Turistička zajednica Grada Petrinje. Kako je istaknula Ivanka Držaj, direktorica Turističke zajednice Grada Petrinje, Petrinja je na ovom sajmu prilikom predstavljanja stavila naglasak na ponudu svoje četiri cikloturističke rute.

„Cilj nam je promovirati cikloturizam. Izradili smo novu kartu s ciklorutama, ali također upućujem i cikloturiste na naše ponuđače usluga kao što je Orlić sport koji može voditi naše goste i kao turistički vodič na biciklima, za njih može iznajmiti bicikle, tu je i servis usluga. Nedavno smo održali zajednički sastanak s nositeljima smještajne ponude. Razgovarali smo upravo u tom pravcu da se osposobe i nude smještaj za cikloturiste. Tako da imamo bike&bed smještaj“, rekla je Držaj te dodaje kako su svim posjetiteljima ovog sajma predstavili i kulturne rute.

place2gotekst

„Upravo nam je tu cilj promovirati kulturno-povijesne znamenitosti, našu baštinu. Pa smo osmislili kroz naše radionice, kulturne rute kao što su Templari u Gorama, Putovima bana Jelačića kroz Turopolje i Banovinu, Frankopan i Zrinski između Kupe i Une. Jednom riječju, nismo se samo fokusirali na Petrinju nego i malo šire kako bi upravo povezali ove povijesne teme s područjem naše Banovine“, dodaje Držaj koja s ujedno osvrnula i na poziv da Turistička zajednica Petrinju predstavi i na Sajmu u Tuzli.

place2gotekst1

„Činjenica je da je svako tržište zanimljivo i potentno za dolaske u našu destinaciju. Smatram da trebamo prema svim tržištima se okrenuti, s tim da moramo voditi brigu, a to su naši kapaciteti. Ne možemo računati na jednu masovnost, velike dolaske, moramo se ipak fokusirati na tržište posebnih interesa, na manje grupe, jer ne možemo čak niti jednu grupu s jednim autobusom smjestiti na jedno mjesto“, kazala je Držaj.

place2gotekst2

Sajam je posjetio i petrinjski gradonačelnik te saborski zastupnik Darinko Dumbović koji je istaknuo kako se na sajmu događa svjetska priča, te mu je drago što se i Petrinja na istom predstavila. „Mislim da Petrinja te cijeli dio naše Banovine, kada pogledamo možemo biti zadovoljni. Možemo još više stvari brendirati i pokazati jer imamo što pokazati, to su naše petrinjske prirodne ljepote. Uvijek se možemo vratiti na našu predivnu Kupu, Petrinjčicu, sve što imamo na Hrastovičkoj i Zrinskoj gori. Smatram da kroz jednu dobru ponudu možemo zatvoriti jednu cjelinu gdje onda treba doći turistički proizvod“, kazao je Dumbović te dodaje kako upravo na ovakvim sajmovima možemo steći nova iskustva, kao što je kazao da je turizam jako atraktivna djelatnost.

„Kada vidimo naš grad, kada vidimo tu predivnu ljepotu, možemo dati i jednu turističku ponudu kroz naše Kupalište koje pokazuje da treba živjeti i više od tri mjeseca, koje pokazuje da bi trebali imati, a i imat ćemo kroz prostorno planiranje projekta Grad na Kupi, jedan turistički centar koji će biti dodatna turistička ponuda, tu će biti i kamp centar. Upravo taj kamp centar moći će privlačiti ciljane turističke skupine kao što su biciklisti koji bi onda cikloturističkim rutama mogli posjećivati naše planinarske domove, tvrđe, kule i ostale stvari koje im možemo pokazati“, kazao je Dumbović koji je na kraju dodao kako je ovaj sajam jedna dobra prilika za razmjenu iskustava.

U tri dana trajanja sajma, zagrebačkom Arenom prošlo je više od 10 tisuća posjetitelja koji su već šestu godinu za redom mogli saznati sve novosti vezane za turizam i putovanja, uz brojne interaktivne sadržaje, gastronomsku ponudu i zanimljiva predavanja.

place2gotekst3

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.