Petrinjci slavili protiv Varaždinaca Petrinjci slavili protiv Varaždinaca
PETRINJA – Rukometaši Petrinje, u 6. kolu Druge hrvatske rukometne lige – sjever, ugostili su drugu momčad Varaždina 1930 od koje su bili bolji... Petrinjci slavili protiv Varaždinaca

PETRINJA – Rukometaši Petrinje, u 6. kolu Druge hrvatske rukometne lige – sjever, ugostili su drugu momčad Varaždina 1930 od koje su bili bolji 30:24.

Krajnji rezultat možda i ne sugerira koliko je bilo „muke“ u igri Petrinjaca naročito u prvih dvadesetak minuta. Naime, Varaždinci su bolje otvorili utakmicu i dok su se domaći igrači tražili, na polovici prvog dijela imali su pet pogodaka prednosti (5:10) koja se ipak „istopila“ u nastavku, jer su Petrinjci u 22. minuti došli do poravnanja (11:11) , a onda i do minimalne prednosti koju nisu ispuštali do kraja prvog dijela (15:14).

Drugi dio počeo je po sistemu pogodak za pogodak, a onda su domaći u 38.minuti prvi puta došli na +3 (20:17), te su u nastavku držali prednost u rasponu od dva do pet pogodaka i na kraju u posljednjoj minuti zaključili na konačnih +6 (30:24).

Gostima u konačnici nije puno pomogao niti Nikola Kaštelan, najefikasniji igrač susreta s devet pogodaka, jer nije imao dovoljno efikasnu potporu svojih suigrača koji su ostali na dva ili tri pogotka, dok je u domaćim redovima najefikasniji bio Marko Pucović sa šest kojeg su dobro pratili Filip Krpačić s pet, te Antonio Jurković i Dorian Pijalović sa po četiri pogotka, a veliki doprinos konačnom rezultatu dao je i vratar Draženko Pranjić sa svojih 17 uspješnih obrana.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.