Share on facebook
Share on twitter
gradskokupaliste

Petrinjčica i Kupa i dalje pogodne za kupanje

PETRINJA – Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije proveo je od 23.lipnja do 3.kolovoza uzorkovanje vode na lokacijama prirodnih kupališta na području Sisačko-moslavačke županije u sklopu njihovog Programa mjera zaštite pučanstva od zaraznih, nezaraznih bolesti kao i bolesti prouzročenih ekološkim činiteljima za 2020.godinu.

Prema njihovom izvješću, sve lokacije prirodnih kupališta na području naše županije su povoljna za kupanje. „Nadzor voda za kupanje i rekreaciju značajan je segment Programa mjera zaštite pučanstva od zaraznih, nezaraznih bolesti kao i bolesti prouzročenih čimbenicima okoliša. Svjedoci smo klimatskih promjena, izuzetno visokih ljetnih temperatura zbog čega stanovnici naše županije osvježenje traže na obalama naših rijeka i jezera. Mnogi neće moći stići do mora, ali će se zato moći kupati i rekreirati u „vodama“ našeg županijskog područja i zato su bitni podaci o kvaliteti vode na prirodnim kupalištima na području Sisačko-moslavačke županije.“, ističe dr.Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Tako su Petrinjčica i rijeka Kupa u Petrinji i Mošćenici povoljne za kupanje.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X