Petrinjčica u „gornjem domu“ nakon polusezone Petrinjčica u „gornjem domu“ nakon polusezone
PETRINJČICA – Nogometaši Petrinjčice, u 9. kolu 2. HMNL-sjever, ugostili su momčad Futsal Karlovca od koje su bili bolji 7:3. Samo 30 sekundi trebalo... Petrinjčica u „gornjem domu“ nakon polusezone

PETRINJČICA – Nogometaši Petrinjčice, u 9. kolu 2. HMNL-sjever, ugostili su momčad Futsal Karlovca od koje su bili bolji 7:3.

Samo 30 sekundi trebalo je gostima za početno vodstvo nakon solo dionice Strgara, a onda su domaći preuzeli igru u svoje ruke i nakon toga došlo je do poravnanja u 6. minuti preko Baničeka koji je na metar od crte samo skrenuo loptu u mrežu pokraj prve vratnice nakon Lovrićevog ubačaja s desne strane igrališta. Lovrić je bio asistent i Lovrekoviću u 11. minuti pred gostujuća vrata gdje se lopta odbila od vratara Demirovića, dok je isti dvojac Lovrić – Lovreković pripremio akcije u 15., 30. i 35. minuti za hat-trick Gorupa i uvjerljivih 5:1. Ista, 35. minuta, bila je uspješna i za goste koji su pogocima Šalića i Gazilja smanjili na podnošljivih -2 (5:3), ali onda su Lovreković i strijelac Lovrić u 37. minuti izveli brzu kontru za povećanje razlike koju je na konačnih +4 (7:3) zaključio Gorup svojim četvrtim pogotkom u posljednjim trenucima susreta.

Ostali rezultati 9. kola su:

RAB – OTOČAC 6:10

ZAGREB 92 – SISCIA 9:5

LOŠINJ – NOVI MAROF 6:8

BJELOVAR – JESENJE 5:6

Poredak nakon 9. kola je: 1. ZAGREB 92 22, 2. JESENJE 21, 3. BJELOVAR 21, 4. NOVI MAROF 15, 5. PETRINJČICA 12, 6. FUTSAL KARLOVAC 11, 7. RAB 11, 8. OTOČAC 10, 9. SISCIA 6, 10. LOŠINJ 1 bod.

Prije seniora svoje prvenstvene obaveze odradile su i mlađe kategorije petrinjskog kluba, odnosno u 3. kolu 1. HMNL-sjever  kadeti su ugostili vršnjake zagrebačkog Alumnusa od kojih su poraženi 11:3, dok su juniori protiv zagrebačkog Futsal Dinama upisali značajnu pobjedu 5:4.

Sve tri utakmice bile su i humanitarnog karaktera, odnosno kupnjom ulaznica prikupljena su sredstva za nastavak liječenja male Tee Matijević koje će predstavnici petrinjskog kluba predati njezinoj obitelji.

O radu kluba, koji se bazira na mladima, upoznat je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić kojeg su nedavno posjetili tajnik kluba Goran Orešković i predsjednik Nadzornog odbora Ivica Mioković, te mu je tom prigodom uručena Zahvalnica za izniman doprinos u radu kluba i Iskaznica počasnog člana.

O konkretnim aktivnostima Orešković je kazao: „Javili smo se na pozivni natječaj, kojem smo dali naziv: KNJIGA, LOPTA, PA SVE OSTALO…. gdje smo napravili projekt po uzoru na već brojne akcije “Sportom protiv droge“, “Maknimo djecu s ulice” i sl. dali smo si zadatak, animirati što veći broj djece, koja bi se kroz sport i igranje futsala pronašli u nečemu što bi ih usmjerilo ka pozitivnom razmišljanju i utjecalo na njihov razvoj. Program se bazira na praćenju svakog člana obje naše dobne natjecateljske kategorije kroz obilazak škola koje pohađaju, razgovore s njihovim razrednicima, te kontrolu ocjena i ponašanja. Kroz ovaj predstavljeni program usmjerenja i razvoja djece, sigurni smo da će se ubrzo vidjeti njegovi rezultati, te nam u svakom trenutku ukazati na eventualni nastali problem kojeg ćemo zajedno s djetetom, vodstvom škole ili našeg kluba odmah pokušati riješiti. Kako smo ga i nazvali: KNJIGA, LOPTA, PA SVE OSTALO … program će nam i ubuduće postati praksa u nastavku našeg rada, jer su istinski prioriteti upravo posloženi tim redoslijedom. Osnovali smo i povjerenstvo koje će obilaziti škole i kroz razgovore s učenikom /nogometašem, njegovim razrednikom ili ravnateljem pokušati što kvalitetnije pratiti njegov razvoj, samim tim i realizaciju ovog programa.“

Župan je na kraju pohvalio rad i ponudio pomoć Županije u realizaciji zacrtanih ciljeva.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.