Petrinjske legende i priče ubuduće u svibnju Petrinjske legende i priče ubuduće u svibnju
PETRINJA – Na 12.sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Grada Petrinje usvojeno je izvješće o nadzoru nadzornog odbora. Govoreći o programu rada i financijskom planu... Petrinjske legende i priče ubuduće u svibnju

PETRINJA – Na 12.sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Grada Petrinje usvojeno je izvješće o nadzoru nadzornog odbora. Govoreći o programu rada i financijskom planu za iduću godinu, koji je također danas usvojen, direktorica Turističkog ureda Ivanka Držaj je rekla kako se on temelji na Strategiji za razvoj turizma i Akcijskom planu razvoja turističke destinacije.

 U sljedećoj godini posebna pozornost će se posvetiti našim atrakcijama kao što su kulturno-povijesne znamenitosti te kulturni život temeljen na tradiciji. Stoga će Turistička zajednica nastaviti s projektom Muzealizacija Grada Petrinje u sklopu kojeg će se interpretirati Petrinjska šetnica koja obiluje sa znamenitostima:

„Naravno, tu znamo da tijekom cijele šetnice imamo značajne pojedinačne kulturne zgrade. Zatim, tu je cijela Petrinjčica kao ihtiološki rezervat, stara petrinjska groblja, lokalitet Pigika, da ne idemo u detalje. Ali, evo, trebali bismo osmisliti što ćemo točno označiti, koji bi to bili znakovi, koja interpretacija, na koji način.“

Nadalje, Držaj je predložila projekt Interpretacija nematerijalne baštine koji će dovesti do brandinga turističkog proizvoda Petrinje.  Također, Držaj je predložila da se od iduće godine manifestacija Petrinjske legende i priče ubuduće održava zadnjeg vikenda u svibnju, a ne u sklopu Lovrenčeva koje je ionako bogato programima:

„Osim toga, vjerujem da ćemo dobiti i više iz okolnog područja i regije, više gostiju na ovu manifestaciju. Ona je, sama po sebi, dosta zahtjevna. U sljedećoj godini predlažem uprizorenje Legende o Peckom jezeru.“

Gradonačelnik Darinko Dumbović je pohvalio gostovanje članova Turističkog vijeća u emisiji Dobro jutro, Hrvatska i rekao kako medije treba više koristiti za promidžbu te da prema medijima treba krenuti agresivnije:

„Normalno da manifestacija sama sebe prodaje i ona daje poruku kako i koji grad što ima za pokazati. To je lijepo, i po meni, tu moramo ostaviti još snažniju stavku što se tiče prodaje turističkog proizvoda od bilo koje manifestacije. I dobro je da ste dali prijedlog da ste za legendu, da je malo izvučemo van. Ovo je sve vrijeme godišnjih odmora. Ovo i nije odmor, ovo je početak nečega, gdje možemo napraviti jednu manifestaciju koja će biti između Lovrenčeva i svega onoga što radimo.“

Gradonačelnik je također pozvao Turističku zajednicu da vidi što se može napraviti kroz Intervencijski plan i gdje sve Zajednica može biti partner na projektima. Također je predložio da se traže vanproračunska sredstva koja bi omogućila nadgradnju svega onoga što rade. Dodat ćemo na kraju kako su članovi Turističkog vijeća, na današnjoj sjednici, izglasali i smanjenje financijskog plana za ovu godinu. Financijski plan se smanjuje s 1.241.000,00 kuna na 1.065.000,00 kuna o čemu je izvijestila direktorica Turističkog ureda Ivanka Držaj.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.