Petrinjske mažoretkinje godinu zaključile programom „U susret Novoj“ Petrinjske mažoretkinje godinu zaključile programom „U susret Novoj“
PETRINJA – U Velikoj dvorani petrinjskog Hrvatskog doma Petrinje mažoretkinje organizirale su program pod nazivom „U susret Novoj“ kojom su željeli prezentirati svoj rad... Petrinjske mažoretkinje godinu zaključile programom „U susret Novoj“

PETRINJA – U Velikoj dvorani petrinjskog Hrvatskog doma Petrinje mažoretkinje organizirale su program pod nazivom „U susret Novoj“ kojom su željeli prezentirati svoj rad u 2018.godini u kojoj su ostvarili odlične rezultate na državnoj i međunarodnoj razini, rekla nam je Željka Banović, osnivačica i predsjednica Udruge Petrinjske mažoretkinje .

„Raduje nas ovaj koncert, premda je termin održavanja pomaknut dva puta zbog brojnih naših događanja. Radujemo se svim našim krasnim rezultatima u 2018.godini. To je rezultat jednog kontinuiteta u radu. Ostvaruju sve bolje rezultate. To nas veseli. Već smo sada za sljedeću godinu rezervirali dvoranu za 15.prosinca. Tako da ovim koncertom završavamo jednu lijepu uspješnu godinu“, istaknula je Banović.

Dodaje kako su u ovoj 2018.godini ostvarili niz uspješnih rezultata. „Posebno nas raduju rezultati na internacionalnoj razini. Svake godine imamo dva kvalifikacijska turnira u kojima smo ostvarili u nekoliko kategorija medalje i samim time se kvalificirali na europsko i svjetsko prvenstvo. Ove godine smo na Zagreb Christmas osvojili u devet kategorija medalje. Sada smo u Rimu na velikoj manifestaciji Roma Christmas Magic osvojili u tri kategorije dva zlata i jedno srebro. To veseli. Ne možete vi postići rezultat sa brojnim timovima ako ne radite kvalitetno, ako nemate dobre trenere, ako taj tim nije uigran, a to traži vrijeme prije svega. Ova generacija koja stvarno obećaje puno, ono na što sam posebno posna imamo vrsne trenere, educirane trenere. Vrlo sam ponosna na sve njih. Ovom prilikom svakako ću zahvaliti našim roditeljima koji vjerno prate svoju djecu“, kazala je Banović.

Za sve one koji su zainteresirani, Banović poručuje kako su itekako dobro došli postati dio Petrinjskih mažoretkinja. „Mi imamo upise sada na polugodištu. Razgovarali smo da ćemo napraviti prezentacije po školama, najaviti ponovno upise u Petrinjske mažoretkinje. Raduje nas svaki novi član koji dolazi. Pohvalit ćemo se da imamo i jednog dečka sada. Tako da dječaci i dečki, ako ste raspoloženi, dođite i pogledajte trening, pa onda recite hoću ili neću, sviđa mi se ili ne sviđa. Ovdje imamo tri dječaka, izvanredna talenta, oni su rijetki, ali oni koji dođu i rade ti zaista pokažu rezultat. To nas raduje“, zaključila je Banović.

Ove godine su tako Petrinjske mažoretkinje sudjelovale na tri međunarodna natjecanja s kojih su se vratili s brojnim medaljama za sedam osvojenih prvih mjesta, četiri osvojena druga mjesta te jednim osvojenim trećim mjestom.

Njihov završni program „U susret Novoj“ uveličali su njihovi gosti, a na samom kraju svim članovima Petrinjskih mažoretkinja uručene su zahvalnice i priznanja.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.