Petrinjski plesači uspješni od Portoroža do Kišinjeva Petrinjski plesači uspješni od Portoroža do Kišinjeva
KIŠINJEV/PORTOROŽ/PETRINJA – Protekla dva vikenda petrinjski plesači članovi Sportskog plesnog kluba Petrinia sudjelovali su na dva velika međunarodna natjecanja. SPP Jakov Bjelac – Magdalena... Petrinjski plesači uspješni od Portoroža do Kišinjeva

KIŠINJEV/PORTOROŽ/PETRINJA – Protekla dva vikenda petrinjski plesači članovi Sportskog plesnog kluba Petrinia sudjelovali su na dva velika međunarodna natjecanja.

SPP Jakov Bjelac – Magdalena Vidas kao najbolji sportski plesni par Republike Hrvatske u starosnoj kategoriji „mladež“ predstavljali su Hrvatsku 28. travnja 2018.g. na Svjetskom prvenstvu u kombinaciji u Kišinjevu u Moldaviji. Kombinacija je najteža disciplina koja zahtjeva od plesača prezetnaciju i latinsko-američkih i standardnih plesova i ukupna ocjena se zbraja za određivanje plasmana. Jakov i Magdalena uspješno su odradili i ovo, najvažnije natjecanje u sportskom plesu, te ušli u četvrtzavršnicu i zauzeli 21. mjesto u svijetu.

Proteklog vikenda u Portorožu, Slovenija, održan je Junior dance festival 2018., natjecanje za mlađe kategorije u sportskom plesu: juvenile I i II (mlađi osnovci i osnovci) i junior I i II (mlađa mladež i mladež), a od petrinjskih sportskih plesnih parova sudjelovali su SPP Matija Baljak – Klara Autischer (osnovci) i SPP Jakov Bjelac – Magdalena Vidas (mladež).

U sklopu Festivala, uz WDSF (WorldDanceSportFederation) natjecanje, prvi put je održano i natjecanje DSE (DanceSportEurope) Children European Grand Prix. Festival je okupio natjecatelje iz 20-tak zemalja, a naši plesači ponovno su se plasirali u sam vrh natjecanja.
Matija i Klara izvrsnim nastupom od četvrtfinala, kroz polufinale, plasirali su se u samo finale, te osvojili 5. mjesto u standardnim, te  6. mjesto u latinsko-američkim plesovima. U dijelu DSE  natjecanja zauzeli su 13. mjesto u obje discipline.

Odličan nastup odradili su i Jakov i Magdalena, te su u WDSF dijelu natjecanja, u konkurenciji od čak 30 sportskih plesnih parova i od osmine finala, došli do finala i osvojili 5. mjesto u standardnim i 8. u latinsko-američkim plesovima, dok su rezultatom u DSE dijelu okrunili cijelo natjecanje srebrnom medaljom u standardnim plesovima.

Komentari

Matea Srebačić Novinar / Voditelj

Glas osvježenja u eteru Petrinjskog radija. Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.