Petrinjski projekt vodovoda i kanalizacije postao strateški projekt Republike Hrvatske Petrinjski projekt vodovoda i kanalizacije postao strateški projekt Republike Hrvatske
ZAGREB/PETRINJA – Petrinjski projekt „Sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Petrinja“ vrijedan gotovo više od 430 milijuna kuna, proglašen je na današnjoj... Petrinjski projekt vodovoda i kanalizacije postao strateški projekt Republike Hrvatske

ZAGREB/PETRINJA – Petrinjski projekt „Sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Petrinja“ vrijedan gotovo više od 430 milijuna kuna, proglašen je na današnjoj sjednici Vladina Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata, strateškim projektom Republike Hrvatske. Na sjednici Povjerenstva bio je i petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović.

„Mislim da je to početak nečega što se može vidjeti s Markova trga, jedan grad kao što je Petrinja, gdje sa svime što prolazimo od Domovinskog rata pa na dalje, dolazimo do nečega što je trajna vrijednost. S ministricom Martinom Dalić sam razgovarao što i na koji način te zašto bi trebao ovo biti strateški projekt“, rekao je Dumbović.

dumbovicsaborprojekt

Ističe kako je sve članove Povjerenstva upoznao sa značenjem ovog projekta za Petrinju, kao što ih je upoznao koliko je Petrinja uspješna u projektima energetske učinkovitosti, kao i po pogledu legalizacije bespravno sagrađenih objekata.

„Ono što je ključno i što sam tražio van protokola ministru Dalić, je da Petrinja još uvijek ima problema. Dao sam do znanja da imovinski odnosi nisu samo problem Petrinje, nego cijele Vlade i Hrvatske. Obavijestio sam ministricu da imamo jedan od najvećih problema koje moramo riješiti u daljnjem mandatu, a to je Trg hrvatskih branitelja i naša robna kuća Petrinjka. Tražio sam da to budu isto strateški projekti Republike Hrvatske“, kazao je Dumbović i dodaje kako je ponosan na sve one koji su sudjelovali na projektu vodovoda i kanalizacije u Petrinji.

„Kao što znamo taj projekt je pokrenut prošle godine. Taj projekt više nikada neće biti zaustavljen. Mi ćemo ga završiti. Želimo se razvijati prema onim područjima gdje imamo distribuciju vode, to je Lekenik kao i dvije aglomeracije“, podsjetio je Dumbović i na kraju još jednom ponovio kako sa svim ovim projektima dolazimo do cilja od milijardu kuna vrijednih projekata.

dumbovicsaborprojekttekst

Komentari

Mario Gršić Direktor / Novinar / Voditelj

Svoj put na Petrinjskom radiju započinje kao student, a nakon pet godina dobiva priliku za zaposlenje. Osim što ga možete čuti u radijskom eteru, ponekad vidjeti i na novinarskom terenu, uređuje još glazbenu emisiju Slušaonica kao i emisiju o svakodnevnim životnim pričama I to je život. Od 2016.godine postaje direktor Petrinjskog radija.