Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
Image00001

Petrinjski radio primio vrijednu donaciju TIKA-e

PETRINJA – U petak 20.ožujka Petrinjski radio je ugostio koordinatora TIKA-e Zagreb, Turske agencije za koordinaciju i suradnju Hašima Koča te djelatnika Anesa Hasanovića.

Naime, Petrinjski radio je primio vrijednu donaciju opreme od strane TIKA-e koja će djelatnicima olakšati rad te ga osuvremeniti.

Do donacije je došlo nakon što je direktor Petrinjskog radija Mario Gršić uputio dopis s molbom za donaciju opreme svim veleposlanstvima u Hrvatskoj.

Pozitivno je odgovorilo jedino veleposlanstvo Turske koje je zahtjev proslijedilo TIKA-i. Tu je sve počelo. Tijekom zadnje dvije godine se dogodilo pravo prijateljstvo u sklopu ove suradnje te je naš direktor Mario Gršić dva puta boravio na studijskom putovanju u Turskoj gdje je imao priliku upoznati zemlju te način na koji funkcioniraju tamošnji mediji.

„Dakle, zahvaljujući Turskoj razvojnoj agenciji TIKA, danas Petrinjski radio slobodno može reći da prati trendove i da je u korak s vremenom. Obzirom smo evo zahvaljujući upravo TIKA-i opskrbljeni novom opremom i moći ćemo ponuditi znatno više.“

Koordinator Koč je rekao kako je zadovoljan što su odlučili stupiti u suradnju s Petrinjskim radijem:

„Mi smo sretni zbog cijelog tog procesa i ova donacija koju smo realizirali je jedna kruna ovog našeg prijateljstva. Međutim, i prije toga gospodin Marijo je bio na edukacijama u Ankari na Turskoj radioteleviziji gdje je imao edukacije na temu digitalnog novinarstva i digitalnog radija tako da smo u tom periodu imali više projekata.“

Inače, ured TIKA-e je otvoren u Zagrebu prije četiri godine i u tom razdoblju je realizirano osamdeset projekata. U TIKA-i su dali pozornost i medijima, pogotovo lokalnima koji nisu u stanju pratiti normalnu tehnologiju.

Direktor radija Gršić je na kraju govoreći o ovoj suradnji još dodao: „Do sada smo strepili hoće li nam se od opreme što pokvariti jer nemaš od čega platiti popravak, a srećom sada je sve apsolutno novo. Ponavljam, računala, mikrofoni, snimalice, fotoaparati, sve je novo! Osim donacije ove opreme koja će nam jako pomoći, tu su bila i dva putovanja u Ankaru na njihovu državnu televiziju, i moram priznati kako nakon prvog, tako i nakon drugog edukacijskog putovanja, ono što me najviše veseli uz posjet državnoj televiziji je posjet njihovom državnom radiju gdje sam imao priliku vidjeti kako oni rade.“

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X