Petrinjski Reformisti se osvrnuli na gradski proračun za 2018. i pozvali na suradnju u GV-u Petrinjski Reformisti se osvrnuli na gradski proračun za 2018. i pozvali na suradnju u GV-u
PETRINJA – Članovi Narodne stranke Reformisti Petrinja održali su danas u svojim prostorijama konferenciju za novinare na kojoj su se  osvrnuli na gradski proračun... Petrinjski Reformisti se osvrnuli na gradski proračun za 2018. i pozvali na suradnju u GV-u

PETRINJA – Članovi Narodne stranke Reformisti Petrinja održali su danas u svojim prostorijama konferenciju za novinare na kojoj su se  osvrnuli na gradski proračun za 2018. godinu.

„Želimo se ovim putem obratiti građankama i građanima grada Petrinje kako bi ih podrobnije izvijestili o prihvaćenom proračunu Grada Petrinje za 2018. godinu“, rekao je gradski vijećnik i predsjednik Kluba vijećnika Reformista -BM 365-HSU u Gradskom vijeću Slaven Kadečka, potpredsjednik Gradske organizacije NS Reformisti Petrinja.

„Na samom početku želimo iskazati veliko zadovoljstvo što su se sve političke opcije koje egzistiraju na području grada Petrinje usuglasile i što je proračun, kao najvažniji financijski akt, jednoglasno usvojen. Proračun Grada Petrinje za 2018. godinu iznosi 351.176.000,00 kn i najveći je do sada, a sve iz razloga što Grad provodi ili je u postupku pripreme prijave na natječaje sufinancirane iz sredstava Europske unije čije se stavke moraju provesti kroz proračun“, objasnio je Kadečka.

„Intervencijski plan Grada Petrinje, težak otprilike 204 milijuna kuna, uključuje niz projekata koji će doprinijeti revitalizaciji grada, ali i otvaranju novih radnih mjesta. Projekt koji će osigurati najveći broj radnih mjesta, prema planu njih 200-tinjak, je zasigurno projekt „Potpora razvoju malog i srednjeg poduzetništva kroz izgradnju infrastrukture u Poslovnoj zoni Mošćenica Poljana“ težak nešto više od 27 milijuna kuna. Radi se o projektu koji je prijavljen na natječaj te uskoro očekujemo i konkretan početak radova budući da je potpisan ugovor s izvođačima radova“, rekao je Kadečka, podsjetivši i na neke druge projekte iz Intervencijskog plana:

„Između ostaloga, tu je i projekt „Vidikovac“ u iznosu od oko milijun kuna koji je također prijavljen, Gradske tržnice, Grad na Kupi koji u sebi obuhvaća niz manjih projekata, projekt sportske dvorane, izgradnja dječjeg vrtića u Češkom selu“.

„Ono što je bitno napomenuti kada pričamo o radu na projektima sufinanciranima sredstvima Europske unije“, kaže Kadečka, „upravo je to da na njima rade mladi, visokoobrazovani i stručni ljudi koje smo na taj način zadržali u Petrinji i odvratili od pomisli za traženjem zaposlenja negdje drugdje. Bitno za napomenuti je da je Grad Petrinja prvi grad u SMŽ po povlačenju sredstava iz fondova Europske unije“.

Podsjetio je i kako je proračun prihvaćen jednoglasno:

„Prihvaćanjem amandmana drugih političkih opcija u gradskom vijeću pokazali smo da ćemo u svakom trenutku izaći ususret dobrim idejama koje se tiču neposredno boljitka naših građana i njihovih obitelji. Povećanjem naknade za novorođeno dijete te osiguravanjem besplatnih udžbenika za osnovnoškolce djelomično smo rasteretili budžete naših obitelji“.

„Zaključno i nadalje očekujemo suradnju, štoviše pozivamo na nju u Gradskom vijeću, jer su nas građani zadužili da radimo na njihovu korist i korist čitavog grada kao cjeline“, poručili su na današnjoj konferenciji petrinjski Reformisti.

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.