Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
zovnaslovna

Petrinjskoj publici itekako je godio Zov divljine

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.

PETRINJA – Više od sat vremena izvrsnog humora zasnovanog na realističnim situacijama iz života četiri žene, prijateljice različitih životnih putova, zabavilo je sinoć gotovo punu veliku dvoranu Hrvatskog doma Petrinja. Gledatelji su gromoglasnim pljeskom potvrdili visoku ocjenu za predstavu Zov divljine i četiri sjajne glumice, prepoznatljive kvalitete Hanu Hegedušić, Ines Bojanić, Jasnu Palić Picukarić i Ninu Kaić Madić.

Što je zapravo poanta predstave rekle su nam Hana i Ines:
„Zov divljine je zapravo priča o četiri prijateljice, cure koje su se u životu spojile i kroz sve nedaće prolazile svašta i sada su se našle nakon dugo vremena na inicijativu jedne od njih da odu malo u prirodu, da se ispričaju i da se malo spoje. Što se tu događa neću otkrivati, nije to lijepo otkrivati. Bilo je jako lijepo. Krcato ljudima stvarno predivno. Poanta je u tome da je žensko prijateljstvo ono što se treba njegovati, da sve druge nedaće koje nas snađu, muškarci, djeca, to po strani držimo i jedna drugu podržavamo cijelo vrijeme. Tako bi to trebalo bit i inače u životu.“

Kako su zadovoljne petrinjskom publikom te koliko puta su izvele predstavu, također su nam zajednički odgovorile:
„Mislim oko 30-tak puta. Sada idemo na jednu ljetnu turneju, pa prije toga igramo po svim gradovima. Nama je lijepo, mi se družimo, spojile smo se, dobro smo društvo, i baš nam je gušt putovati. Dobra nam je atmosfera, ljudi su nas svugdje lijepo prihvatili, ne samo kao gošće nego i na sceni. U Petrinji je prekrasna publika. Ja bi se sada vratila opet u Petrinju, Hanin djed je rođen u Petrinji.“

Tekst je napisala Kristina Kegljen, režiju popisuje Lea Anastazija Fleger, scenografiju Irena Kraljić, kostimografiju Tea Bašić, a oblikovanje svjetla Vesna Kolarec, dok glazba pripada Ivanu Končiću.

Gostovanje predstave Scene „Gorica“ u Petrinji sufinancirano je sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Kristina Jakopović

Kristina Jakopović

Urednica, novinarka i voditeljica Petrinjskog radija i Portala 53. Umjesto u učiteljske vode, Kristina se odlučila za novinarstvo. Slušatelji je ponekad mogu ćuti i u radijskom eteru, no danas je ipak najviše posvećena marketingu. Osim nekoliko priznanja za nekadašnji Petrinjski list, naša Kristina je dobitnica i brojnih drugih strukovnih nagrada.

NAJNOVIJE VIJESTI

X