Petrinjskom radiju dvije nagrade HURiN-a, za najbolju emisiju i najbolju akciju Petrinjskom radiju dvije nagrade HURiN-a, za najbolju emisiju i najbolju akciju
PETRINJA/SVETI MARTIN NA MURI – Petrinjski radio dobitnik je dvije ovogodišnje nagrade Hrvatske udruge radijskih nakladnika i to nagrade u kategoriji radijskih dostignuća za... Petrinjskom radiju dvije nagrade HURiN-a, za najbolju emisiju i najbolju akciju

PETRINJA/SVETI MARTIN NA MURI – Petrinjski radio dobitnik je dvije ovogodišnje nagrade Hrvatske udruge radijskih nakladnika i to nagrade u kategoriji radijskih dostignuća za emisiju Hyperion, kao i nagrade za najbolju akciju „53njski LIVE“. Nagrade su Radiju dodijeljene na 11.Danima elektroničkih medija u Svetom Martinu na Muri.

Emisiju Hyperion, urednika, voditelja i autora Zorana Krnjaića i suvoditeljice Kristine Jakopović, Petrinjski radio emitira svake srijede u 17 sati i 30 minuta. Nagradu srebrni mikrofon osvojila je njihova emisija s temom „Fenomen društvenih mreža“.

„Ova nagrada je dokaz kako se radom i ustrajnošću doista može postići više i bolje, a istovremeno uživati u radu i onako neposrednoj komunikaciji sa slušateljstvom. Zato hvala svima koji su svojim sudjelovanjem doprinosili u stvaranju ove emisije, naročito mojim učenicima koji su bili naši najbolji kritičari. Na kraju posebno zahvaljujem mojoj suvoditeljici Kristini Jakopović, koja je neizostavni dio emisije, a čiji je smijeh dao puno šarma, te naravno našem tonskom uredniku Miroslavu Sačeru koji je strpljivo slušao i dakako uspješno realizirao svaki naš projekt. I na kraju, hvala svima koji su nas slušali“, rekao je Krnjaić.

Podsjeća kako je emisija nastala kao potreba da se kroz zanimljive i pristupačne tematske naslove educiraju slušatelji Petrinjskog radija. U emisiji se može pronaći za svakoga ponešto, a njihov sadržaj je prije svega znanstveno popularan, dijelom humorističan s ponekim kritičkim osvrtom na našu objektivnu stvarnost.

Urednica i voditeljica Petrinjskog radija Kristina Jakopović je istaknula kako je za ovu nagradu najzaslužniji profesor fizike Zoran Krnjaić. „Koji se s puno entuzijazma pripremao za emisije, tematski vrlo bogato, zanimljivo, ležerno, koji je nastojao kroz sve provući i određenu dozu humora te emisiji znanstvenog karaktera dati shvatljiv i jedan privlačan prizvuk kroz sve ove godine trajanja Hyperiona. Zahvaljujem na nagradi koja je svojevrsna kruna dugogodišnjeg rada upravo na brojnim emisijama znanstvenog karaktera, bio je to dakle Experio, a sada već dvije godine to je Hyperion“, rekla je Jakopović.

Nagrade je na 11.Danima elektroničkih medija preuzeo direktor Petrinjskog radija Mario Gršić. „Drago mi je što Petrinjski radio nastavlja u kontinuitetu osvajati strukovne nagrade, nagrade koje dodjeljuje naša krovna organizacija HURiN. Veseli me što su ponovno prepoznali trud i zalaganje svih djelatnika Petrinjskog radija. Lijep je osjećaj kada od stotine pristiglih radova, emisija, jinglova, prijavljenih akcija, upravo vi osvojite nagradu i kada nekoliko puta u prepunoj dvorani s predstavnicima svih radio postaja u Hrvatskoj, odjekne ime Petrinjskog radija, nema većeg ponosa. Ovo je još jednom samo dokaz kvalitete našeg rada, kvalitete rada sedam djelatnika Radija koji neumorno rade kako bi ponudili slušateljima još više“, rekao je Gršić koji je nagrade primio od Darka Josipovića, zamjenika predsjednika HAKOM-a i Roberta Turkalja, zamjenika predsjednika HURiN-a.

Prigodnim riječima obratio se i predsjednik HURiN-a Željko Švenda. „95 posto lokalnih radija su članice HURIN-a. Naša obaveza koja proizlazi iz zakonske regulative je proizvesti na dan u 24 sata 144 minute programa sa područja koncesije. Danas, ova dodjela nagrada je rezime rada. Vrlo često nismo niti svjesni u tih 144 minute koliko dobrih jinglova, emisija i svega ostaloga proizvedemo. One naše članice koje su se javile na natječaj i koje su proglašene najboljima, danas ćemo nagraditi“, rekao je Švenda.

Ovogodišnju nagradu za „Životno djelo“ dodijeljena je Branku Obradoviću s Hrvatskog radija Karlovac koji se zahvalio u ime svih nagrađenih. Nakon službenog dijela uručenja nagrada najboljima, uslijedilo je predstavljanje HURiN-a po regionalnim centrima.

 

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.