„Plava“ Mladost bolja od „zelene“ „Plava“ Mladost bolja od „zelene“
PETRINJA – Nogometaši petrinjske Mladosti, u 29. kolu Četvrte nogometne lige – Središte, ugostili su momčad Mladosti iz Zaboka od koje su poraženi 3:1.... „Plava“ Mladost bolja od „zelene“

PETRINJA – Nogometaši petrinjske Mladosti, u 29. kolu Četvrte nogometne lige – Središte, ugostili su momčad Mladosti iz Zaboka od koje su poraženi 3:1.

Dobrom prigodom prvi su priprijetili domaći već u 8. minuti kada je Baćan s desne strane ubacio upotrebljivu loptu pred sama gostujuća vrata gdje je Matić zakasnio za djelić sekunde i lopta je završila na drugoj strani igrališta, dok su gosti uzvratili u 19. minuti preko Kukine Šćapeca kada je iz slobodnog udarca s 20 metara ciljao gornji desni kut vratara Kovačevića koji je loptu uspio uhvatiti. Nakon toga uslijedio je prvi šok za domaće u 23. minuti kada je Krajačić iz neposredne blizine glavom skrenuo loptu za početno vodstvo gostiju koje je u najmanju ruku dvojbeno jer vratar Kovačević je uhvatio loptu i pao na crtu, a tu situaciju pomoćni sudac Bićanić, iz samo njemu znanih razloga, ocijenio je prelaskom lopte preko crte što je glavni sudac Pokas na kraju ipak uvažio. Gostima je to bio znak za stvaranje bedema pred svojim kaznenim prostorom i vrebanje prilika za kontre. Ipak i u takvim okolnostima domaći su u 25. i 36. minuti stvorili dvije odlične prigode, ali u oba slučaja gostujući vratar Mihovilić izvanrednim intervencijama nadmudrio je Cerjaka. Kao što se i pretpostavljalo Zabočani su svoje prigode čekali u kontrama pa je tako prva sjevnula u 37. minuti kada je Vinko Kotarski došao na 10-ak metara pred vratara Kovačevića koji je loptu uspio odbiti, ali je u 41. minuti ostao nemoćan kada se isti igrač probio po lijevoj strani i na 2-3 metra uposlio Bajsa koji je poentirao za 0:2.

Odmah na početku drugog dijela Petrinjci su pokušali spašavati rezultat i u 48. i 51. minuti ponovo je Cerjak bio u prigodama, ali u prvom slučaju za nekoliko centimetara prebacio je vrata, dok je u drugom opet vratar Mihovilić ostao pobjednikom. Nakon toga, po već oprobanom receptu Vinko Kotarski je u 52. minuti pobjegao u kontri, prebacio vratara Kovačevića i domaća mreža se zatresla treći puta, a vrlo blizu povećanju vodstva gosti su bili odmah u 56. minuti, ali ovaj puta vratar Kovačević je padom u noge spriječio najgore u solo dionici Knezića u sredini kaznenog prostora. Ipak, u 59. minuti i domaći su poentirali kada je Hrnčević pred gostujućim vratima skočio najviše i lopta se našla iza leđa Mihovilića, dok je isti dvojac bio na sceni i dvije minute kasnije, ali ovaj puta gostujući čuvar mreže bio je uspješniji, kao i u 72. minuti kada su bili „oči u oči“. U jeku stalnih napada Petrinjci su došli i do najbolje prilike u 79. minuti kada je Hrnčević oboren na ulasku u kazneni prostor, ali Bezić je s bijele točke prebacio vrata i onda u samom finišu, u 90. minuti, Korečić je s desetak metara naciljao vratnicu, lopta se odbila do Baničeka koji je dobro pucao s 5-6 metara, a Mihovilić je svoje uspješne obrane okončao izbacivanjem lopte s crte.

Obzirom je ovo Petrinjcima bila posljednja domaća utakmica u prvenstvu Četvrte lige priređen je i prigodni program povodom plasmana u Treću ligu, te je na početku susreta, uručivanjem Zahvalnica članovima Izvršnog i Nadzornog odbora, sponzorima i legendama kluba zahvaljeno na uloženom trudu, a sve je okončano uz tamburaše i koncertom Jole do duboko u noć.

 

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.