Plivačko natjecanje „Sisak mali-Memorijal Miriane Vasilj“ okupio više od 400 plivačica i plivača Plivačko natjecanje „Sisak mali-Memorijal Miriane Vasilj“ okupio više od 400 plivačica i plivača
SISAK – Sisak je bio domaćin tradicionalnog plivačkog natjecanja „Sisak mali – Memorijal Miriane Vasilj“ koji je na bazenu Športsko rekreacijskog centra Sisak održan... Plivačko natjecanje „Sisak mali-Memorijal Miriane Vasilj“ okupio više od 400 plivačica i plivača

SISAK – Sisak je bio domaćin tradicionalnog plivačkog natjecanja „Sisak mali – Memorijal Miriane Vasilj“ koji je na bazenu Športsko rekreacijskog centra Sisak održan 13.put. Posljednje tri godine ovo natjecanje „Sisak mali“ poprimio je i memorijalni karakter i nosi ime po prerano preminuloj trenerici i jednoj od pokretačica Plivačkog kluba Sisak Janaf Miriani Vasilj, pojasnio je tajnik ovog kluba Davor Pavičić.

„Ovo natjecanje i Miriana zaslužuje da se ovo natjecanje naziva njezinim imenom. Tim više što je ovo natjecanje inače najjače i najveće natjecanje za dobne skupine djevojčica od 8 do 10 i dječaka od 9 do 11 godina. Najjače natjecanje u Hrvatskoj. Na natjecanju ove godine sudjeluje 15 plivačkih klubova iz Hrvatske i jedan plivački klub iz susjedne Slovenije. Natjecanje dakle ima i međunarodni karakter. Na natjecanju sudjeluje 420 plivačica i plivača. Oni su plivali sve discipline na 50 metara i sve discipline na 100 metara“, rekao je Pavičić.

Natjecanje je između ostaloga otvorio i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak koji je istaknuo kako je lijepo vidjeti puno djece na ovom natjecanju. „Miriana Vasilj je bila najuspješnija trenerica ovog natjecanja i idejna začetnica ovog natjecanja. Trenerica Vasilj je odgojila mnoge generacije plivačica i plivača. Svi mi koji smo stupili nogom na ovaj bazen rado se sjećamo Miriane Vasilj. Našim natjecateljicama i natjecateljima smo poželjeli ugodno druženje, sklapanje novih prijateljstava i uspješan rad i nakon ovog natjecanja“, rekao je Celjak i dodaje kako Sisačko-moslavačka županija podržava manifestacije ovakvog karaktera, posebice one manifestacije koje uključuju veliki broj djece.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.